Latvijas hokeja izlases aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvēto Čehijas hokeja ekstralīgas komandu Litvīnovas "Verva" turpmāk trenēs 1998. gada olimpisko spēļu čempions Čehijas izlases rindās Vladimirs Rūžička, otrdien ziņo klubs.

Rūžička amatā stājies 2002. gada pasaules čempiona Slovākijas izlases rindās Vladimira Orsaga vietā.

Vienības preses dienests otrdien pavēstīja, ka "kluba vadība izlases pārtraukumā nolēmusi atlaist galveno treneri Orsagu".

""Verva" galvenā trenera amatā vadīs pieredzējušais Rūžička, kurš parakstījis līgumu līdz sezonas beigām," teikts paziņojumā kluba "Twitter" kontā.

Rūžička tieši Litvīnovas klubā uzsāka profesionālā hokejista karjeru 1979./1980. gada sezonā, kļūstot par vienu no labākajiem spēlētājiem vienības vēsturē.

Pirmā iepazīšanās ar komandu viņam būs trešdienas treniņā.

"Pie manis vērsās kluba ģenerāldirektors Pavels Hineks. Man tas bija vienkārši. Es ilgi gaidīju, lai varētu trenēt Litvīnovas komandu. Ne tikai šosezon," klubs citā jaunā trenera vārdus.

Treneris arī izsaka gandarījumu, ka būs deviņas dienas ilgs laiks kopā ar spēlētājiem pastrādāt izlašu pārtraukumā, labāk viņus iepazīstot.

Rūžička Litvīnovas komandā Čehoslovākijas čempionātā nospēlēja līdz 1986./1987. gada sezonas beigām, lai 1989./1990. gadā atgrieztos komandā pirms došanās spēlēt uz Nacionālo hokeja līgu (NHL).

NHL hokejists uzspēlēja Edmontonas "Oilers", Bostonas "Bruins" un Otavas "Senators", 1993./1994. gada sezonā atgriežoties Eiropā un pēc īsa brīža Šveicē karjeru noslēdzot ar septiņām nepilnām sezonām Prāgas "Slavia" rindās.

Izlasē viņa kontā ir arī četras medaļas pasaules čempionātos Čehoslovākijas izlases rindās, tai skaitā 1985. gada zelts, kā arī sudrabs 1984. gada olimpiskajās spēlēs Sarajevā.

Kā treneris Rūžička karjeru sāka "Slavia" rindās, 2003. un 2008. gadā uzvarot Čehijas čempionātā. Galvaspilsētas klubu viņš vadīja līdz 2015. gada vasarai, arī pēc tam esot dažādu Čehijas klubu galvenais treneris.

Ar Čehijas izlasi viņš uzvarējis 2005. un 2010. gada pasaules čempionātā.

Turnīra tabulā "Verva" ar 28 punktiem 21 spēlē atrodas desmitajā vietā 15 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!