Foto: HC Verva

Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis piektdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē un sekmēja Liberecas "Bīlī Tygrži" komandas uzvaru. Savukārt Miks Indrašis un Kaspars Daugaviņš piektdien asistēja gūtos vārtos Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlēs, taču viņu pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus.

Čehija

Liberecas hokejisti savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:0, 1:3, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvēto "Mlada Boleslav".

Balinskis asistēja komandas trešajos un ceturtajos vārtos, tajā skaitā piespēlējot uzvaru nesošajā metienā. Viņš uz ledus pavadīja 24 minūtes un 48 sekundes, kas bija lielākais laiks no abu komandu spēlētājiem, divreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šajā sezonā Balinskis 41 spēlē ar desmit precīziem metieniem ir līgas labākais vārtu guvējs starp aizsargiem. Tāpat viņš asistējis 16 gūtos vārtos, ar 26 punktiem ieņemot otro vietu rezultatīvāko aizsargu sarakstā.

Citā mačā, kurā laukumā bija pieci latviešu aizsargi, Oskars Cibuļskis guva vārtus, palīdzot Kladno "Rytīrži" mājās ar 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) pārspēt Litvīnovas "Verva", kuras rindās ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Jānis Jaks. Uzvarētāju rindās spēlēja arī Kristaps Sotnieks, bet zaudētāju sastāvā bija arī Kristaps Zīle un Ralfs Freibergs.

Vēl piektdien ar rezultatīvu piespēli atzīmējās uzbrucējs Roberts Bukarts, kamēr viņa pārstāvētā Vītkovices "Ridera" mājās ar 3:4 (0:1, 3:1, 0:2) atzina Prāgas "Sparta" pārākumu. Bukarts ar 20+19 līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem ceturto vietu.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas viesos ar 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) piekāpās Brno "Kometa" hokejistiem.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ar 83 punktiem 44 mačos atrodas otrajā vietā.

Vācija

Indraša pārstāvētā Šveningeres "Wild Wings" mājās ar 3:5 (0:3, 3:0, 0:2) zaudēja Ingolštates ERC.

Latviešu hokejists uz ledus pavadīja 17 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1. Šajā sezonā Indrašis 43 spēlēs guvis septiņus vārtus un atdevis 18 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Daugaviņš un Izerlonas "Roosters" savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) atzina Diseldorfas EG pārākumu.

Daugaviņš, spēlējot 16 minūtes un deviņas sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja visos četros iemetienos un arī tika pie negatīvas lietderības -1. Latvijas hokejists šajā sezonā 46 mačos atzīmējies ar 17 gūtiem vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli.

"Wild Wings" ar 65 punktiem 46 spēlēs ir desmitā, bet "Roosters" ar 63 punktiem tikpat dueļos ir divas pozīcijas zemāk 15 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!