Latvijas hokeja izlases aizsargs Uvis Jānis Balinskis piektdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Čehijas čempionāta spēlē, taču neglāba savu un Oskara Cibuļska pārstāvēto Litvīnovas "Verva" komandu no zaudējuma.

Litvīnovas hokejisti savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:1, 1:0) piekāpās Cibuļska savulaik pārstāvētajai Hradeckrālovas "Mountfield" komandai.

Uvis Balinskis ar rezultatīvu piespēli atzīmējās trešā perioda septītajā minūtē, kad palīdzēja panākt rezultātu 2:3. Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 22 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, kamēr Oskars Cibuļskis 20 minūtēs un septiņās sekundēs izpildīja četrus metienus un iekrāja pozitīvu lietderību +1.

Citā spēlē aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Ostravas "Vītkovice Ridera" viesos ar rezultātu 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) pārspēja "Mlada Boleslav" komandu ar uzbrucēju Māri Bičevski sastāvā. Guntis Galviņš spēlēja 18 minūtes un 35 sekundes, bet Māris Bičevskis 17 minūtēs un deviņās sekundēs pielietoja trīs spēka paņēmienus un uzvarēja piecos no 13 iemetieniem, abiem latviešiem dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" viesos ar rezultātu 6:2 (1:0, 4:1, 1:1) pārsēja Pardubices "Dynamo". Ralfs Freibergs uz ledus pavadītajās 18 minūtēs un 58 sekundēs divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

No latviešu pārstāvētajām komandām visaugstāk turnīra tabulā ir "Ocelārži", kas ar 97 punktiem ir pirmā, "Mlada Boleslav" ar 82 punktiem ieņem trešo vietu, "Vītkovice Ridera" ar 59 punktiem ir desmitā, bet "Verva" ar 54 punktiem atrodas 11. vietā.

Čehijas ekstralīgā šosezon spēlē 14 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!