Foto: F64

Latvijas hokejisti Uvis Jānis Balinskis un Roberts Bukarts piektdien atzīmējās ar uzvaru nesošajiem vārtiem Čehijas ekstralīgas sezonas pirmajās spēlēs.

Aizsarga Balinska pārstāvētā Liberecas "Bīlī Tygrži" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) papildlaikā uzveica Hradeckrālovas "Mountfield".

Papildlaikā pēc nospēlētām 65 sekundēm Balinskis vairākumā izpildīja metienu no iemetienu apļa un raidīja ripu vārtos, izraudams viesiem uzvaru. Latviešu aizsargs uz ledus pavadīja 23 minūtes un 54 sekundes, četrreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr uzbrucējs Bukarts palīdzēja Vītkovices "Ridera" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) pārspēt trīs latviešu aizsargu pārstāvēto Litvīnovas "Verva".

Bukarts 12 minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 3:1, bet četrarpus minūtes pirms finālsvilpes pretinieki vienus vārtus atguva, precīzajā metienā asistējot Jānim Jakam. "Verva" rindās laukumā devās arī Kristaps Zīle un Ralfs Freibergs.

Citā mačā uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala un aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" viesos ar 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) uzveica Tršinecas "Ocelārži" ar aizsargu Kārli Čuksti sastāvā. Vēl uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" mājās ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) pārspēja Prāgas "Sparta" hokejistus, kamēr aizsargi Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis Kladno "Rytīrži" sastāvā savā laukumā ar 4:5 (1:0, 2:2, 1:2, 0:1) atzina Pardubices "Dynamo" pārākumu.

Šīs sezonas sākumā Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!