Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis piektdien guva vārtus Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē, viņa pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" ciešot neveiksmi.

"Verva" izbraukumā ar rezultātu 3:4 (1:0, 1:3, 1:1) piekāpās Māra Bičevska pārstāvētajai "Mlada Boleslav".

Balinskis guva vārtus spēles 32.minūtē, kad pēc pretinieku aizsargu neveiksmīgas spēles pārtvēra ripu un devās vienatnē pret vārtsargu, kuru apspēlēja un raidīja ripu vārtos. Viņš uz ledus bija 23 minūtes un 21 sekundi, no kurām minūti un 37 sekundes spēlēja vairākumā un tik pat ilgi arī mazākumā. Viņš arī trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus, nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu un noslēdza spēli ar lietderības koeficientu +1.

Bičevskis uzvarētāju rindās laukumā bija 13 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu spēka paņēmienu, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja četros no 12 iemetieniem un spēles laikā sakrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Citā spēlē Roberta Bukarta un Gunta Galviņa Vītkovices "Ridera" mājas spēlē ar rezultātu 1:4 (0:3, 1:0, 0:1) zaudēja Prāgas "Sparta".

Bukarts laukumā bija 15 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -1, bet Galviņš uz ledus pavadītajās 15 minūtēs un 59 sekundēs vienu reizi meta pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku metienu, noslēdzot spēli ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Patrika Zabusova un Roberta Mamčica pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" viesos ar rezultātu 0:4 (0:2, 0:0, 0:2) atzina "Olomouc" pārākumu.

Zabusovs uz ledus bija 15 minūtes un 18 sekundes, no kurām trīs minūtes un desmit sekundes spēlēja vairākumā. Laukumā pavadītajā laikā viņš divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, zaudēja divos iemetienos un sakrāja neitrālu lietderības koeficientu. Mamčics nebija spēles pieteikumā.

Savukārt Kristofera Binduļa Česke Budejovices "Motor" izbraukumā ar 2:4 (0:1, 1:3, 1:0) cieta sakāvi pret Brno "Kometa".

Bindulis laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 59 sekundēs nevienā statistikas ailītē neatzīmējas un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Turnīra tabulā Mārtiņa Dzierkala Plzeņas "Škoda ar 63 izcīnītiem punktiem 36 spēlēs ieņem ceturto vietu, par vienu pozīciju zemāk ir "Ridera" ar 57 punktiem 36 spēlēs, bet vēl vietu zemāk atrodas Mlada Boleslav" ar izcīnītiem 57 punktiem 37 mačos. "Motor" ar 53 punktiem 35 spēlēs ierindojas devītajā vietā, "Verva" ieņem 12.vietu ar 47 punktiem. "PSG Berani" ar 25 izcīnītiem punktiem 37 spēlēs atrodas pēdējā vietā 15 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!