Foto: LETA

Aizsargs Uvis Jānis Balinskis un vārtsargs Jānis Kalniņš nepalīdzēs Latvijas vīriešu hokeja izlasei maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, tāpat maz ticama aizsarga Oskara Cibuļska un vārtsarga Ivara Punnenova spēlēšana, piektdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Balinskim tiks veikta pleca operācija, bet Kalniņš šajā pavasarī atteicis izlasei. Savukārt Cibuļskis iedzīvojies muguras problēmās, tāpat ar savainojumiem šosezon cīnījies Punnenovs.

Toties pēc traumām atveseļojušies aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucējs Roberts Bukarts, kuri piedalās komandas treniņprocesā.

Tāpat maz ticams, ka pasaules čempionātā piedalīsies aizsargs Kristiāns Rubīns, kuram pēc šīs sezonas beigsies līgums. Arī pārējie Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošies hokejisti, visticamāk, meistarsacīkstēs nespēlēs, jo viņiem priekšā dalība Kaldera kausa izcīņā.

Iepriekš tika ziņots, ka gatavību doties talkā izlasei pauduši vārtsargs Elvis Merzļikins, kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, bet ģimenes apstākļu dēļ atteicis uzbrucējs Zemgus Girgensons. Bļugers gan pasaules čempionāta laikā, iespējams, turpinās vēl cīņas Stenlija kausā.

Pirmdien Rīgā sākas Latvijas izlases oficiālā treniņnometne pirms pasaules čempionāta. Gatavošanās posma ietvaros Harija Vītoliņa vadītā izlase kopumā aizvadīs sešas pārbaudes spēles – pa divām pret Franciju, Šveici un Kazahstānu. Pirmās Latvijas izlases pārbaudes spēles paredzētas 21. un 22. aprīlī izbraukumā pret Franciju. Tikmēr viesos pret spēcīgo Šveici mūsu valstsvienība tiksies 30. aprīlī un 1. maijā. 8. un 9. maijā Latvijas izlase "Arēna Rīga" cīnīsies ar Kazahstānu.

Gatavošanos Somijas pasaules čempionātam Latvijas izlasē sāks hokejisti, kuri šobrīd neatrodas pie saviem pārstāvētajiem klubiem, un ir pieejami. Laika gaitā valstsvienības rindas pastiprinās vairāki hokejisti.

Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība uz pasaules čempionātu dosies 11. maijā.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju. A grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus.

Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēs augstākajā divīzijā.

2022.gada pasaules čempionāts iecerēts no 13. līdz 29.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!