Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonds vērsies pie Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ar prasību sākt disciplinārlietu pret Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidentu Dmitriju Baskovu, vēsta organizācija.

Jau vēstīts, Baskovs tiek saistīts ar Minskā notikušu uzbrukumu, pēc kura mira tā sauktā "Pārmaiņu pagalma" iedzīvotājs Romāns Bondarenka.

Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonds uzsver, ka Baskovs ar savu rīcību noniecinājis šīs valsts hokeju. Organizācija uzsvēra, ka viņš publiskajā informācijā un medijos tiek saistīts ar Bondarenkas nāvi, kā arī aģitācijās, atbalstot Aleksandra Lukašenko režīmu, izmantojis olimpisko simbolus.

Vēl Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonds Baskovam pārmet alkohola lietošanu Baltkrievijas olimpiskās delegācijas formas tērpā un spiediena izdarīšanu uz sportistiem un speciālistiem, kuri pauduši savu pilsonisko nostāju.

Jau vēstīts, ka arī Latvijas Hokeja federācija (LHF) pieprasījusi skaidrojumus Baltkrievijas Hokeja federācijai par Baskova dalību Bondarenkas incidentā.

Bija paredzēts, ka Latvija un Baltkrievija kopā rīkos 2021. gada pasaules hokeja čempionātu, tomēr pēc notikumiem Baltkrievijā vēl lems, vai šajā valstī turnīrs varēs risināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!