Foto: AFP/Scanpix
Latvijas uzbrucēja pārstāvētais Filadelfijas "Flyers" otrdien izšķirošajā, septītajā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē ar 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) uzvarēja Bufalo "Sabres" un iekļuva Stenlija kausa izcīņas nākamajā kārtā.

"Flyers" spēja gūt uzvaru pēdējās divās spēlēs, vispirms izlīdzinot rezultātu – 3-3, pēc tam arī izcīnot uzvaru sērijā.

Otrdienas mačā pēc diviem periodiem rezultāts jau bija 3:0 "Flyers" labā, trešās trešdaļas otrajā minūtē Ville Leino panāca jau 4:0, un tikai tad "Sabres" vienus vārtus atguva. Taču perioda vidū Daniels Karcillo guva piektos vārtus, uz ko "Sabres" atbildēja ar precīzu Breda Bojesa raidījumu, bet neko vairāk neiespēja, un Filadelfijas komnanda svinēja uzvaru ar 5:2.

Kā zināms, Oskars Bārtulis savai komandai šajā Stenlija kausa izcīņā dēļ nevar palīdzēt traumas dēļ.

Septiņas spēles bija nepieciešamas arī Vankūveras "Canucks" un Čikāgas "Blackhawks" sērijā, kurā ar 4-3 otrdien uzvarēja "Canucks", izšķirošajā spēlē ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā pieveicot čikāgiešus.

Vankūveras komanda vadībā izvirzījās pirmās trešdaļas trešajā minūtē, kad vārtus guva Aleksandrs Barovs, bet rezultāta izlīdzinājums notika nepilnas divas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām – Džonatans Tēvss guva vārtus "Canucks" labā.

Bija nepieciešamas tikai piecas minūtes papildlaika, lai noteiktu šīs sērijas uzvarētāju – Aleksandrs Barovs guva otros vārtus šai mačā, nodrošinot savai komandai iekļūšanu Austrumu konferences pusfinālā.

Trešajā Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pēc otrdienas mača kļuva skaidrs, ka Monreālas "Canadiens" un Bostonas "Bruins" cīņā būs nepieciešama septītā spēle, jo "Canadiens" izlīdzināja rezultātu sērijā – 3-3.

Pirmos vārtus Monreālas komandas labā guva Maikls Kamaljēri pirmā perioda vidū, bet otrās trešdaļas 48. sekundē Deniss Seidenbergs rezultātu izlīdzināja. Otros vārtus "Canadiens" guva trešdaļas sestajā minūtē, un izrādījās, ka Braiena Džiontas vārti ir uzvaru nesošie, jo trešajā trešdaļā neviens no vārtsargiem vairs netika pārspēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!