Hokeja klubs "Mogo"/LSPA trešdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē savā laukumā uzvarēja HS "Rīga" hokejistus, bet "Zemgale"/LLU vienība papildlaikā pārspēja pretendentus uz pirmo vietu "Olimp"/"Venta 2002".

"Mogo"/LSPA vienība pretiniekus pieveica ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:1, 1:1).

Pirmās trešdaļas vidū "Mogo"/LSPA minūtes laikā guva divus vārtus. Vispirms viesu vārtsargu Kārli Mežsargu pēc individuāla reida pa laukuma labo malu pārspēja Oskars Bārtulis, un pēc brīža ar precīzu metienu izcēlās arī Kārlis Čukste, Bārtulim nopelnot rezultatīvu piespēli.

Ripu birums HS "Rīga" vārtos gan nesekoja. Tieši otrādi – otrās trešdaļas pēdējā minūtē Dāvim Orniņam vairākumā izdevās pārspēt Renāru Kazanovu un samazināt rezultāta starpību.

Arī trešajā periodā Mežsargs ilgu laiku tika galā ar "Mogo"/LSPA metieniem. Savukārt pēc mājinieku nesaprašanās pie saviem vārtiem, Klāvs Veinbergs vispirms apspēlēja Jāni Bullīti, tad arī Kazanovu, panākot neizšķirtu.

Trešdaļas otrajā pusē viesi divreiz pēc kārtas pārkāpa noteikumus. Mirkli pēc otrā vairākuma beigām Krišjānis Rēdlihs ar piespēli kreisajā aplī atrada Jāni Straupi, un pēc viņa metiena Mežsargs trešo reizi bija spiests izņemt ripu no saviem vārtiem.

Divas minūtes līdz mača beigām divas minūtes par klupināšanu nopelnīja Juris Ziemiņš. Turklāt uz pēdējām septiņām sekundēm Robs Šremps atstāja mājiniekus trijatā. Tās "Mogo"/LSPA izturēja, svinot uzvaru ar 3:2.

Savukārt "Zemgale"/LLU pārspēja "Olimp"/"Venta 2002" papildlaikā ar rezultātu 3:2 (2:0, 1:2, 0:1, 1:0).

Mājiniekiem divus vārtus iemeta Rustams Begovs, pa vieniem – Ričards Bernhards un Kirils Tambijevs, bet viesiem – Maksims Širokovs, Nikolajs Jeļisejevs un Georgijs Pujacs.

Spēles 38. minūtē Begovs ar saviem pirmajiem vārtiem mačā atkal panāca divu vārtu pārsvaru mājiniekiem – rezultāts 3:1. Tomēr jau pēc 32 sekundēm Jeļisejevs rezultāta starpību samazināja, bet 43 sekundes pirms pamatlaika beigām Pujacs vairākumā panāca papildlaiku – 3:3.

Pagarinājumā bija vajadzīga minūte un 32 sekundes, lai Begovs iemestu uzvaras vārtus.

Tomēr viesu izcīnītais punkts palīdzēja viņiem noturēties otrajā vietā turnīra tabulā. Mājinieku panākuma gadījumā pamatlaikā uz otro vietu būtu pakāpusies Jelgavas komanda.

Begovs cīņu beidza ar trim rezultativitātes punktiem (2+1), Tambijevs (1+1) un aizsargs Aleksandrs Galkins (0+2) – ar diviem. Viesiem pa diviem punktiem sakrāja četri hokejisti.

Mājiniekiem labākā spēlētāja balvu nopelnīja Galkins, bet viesiem – vārtsargs Rūdolfs Gusts Lazdiņš, kurš pēc došanās laukumā uz maiņu atvairīja 20 no 22 pretinieku metieniem.

Vēl vienā mačā "Prizma"/IHS izbraukumā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pieveica Daugavpils "Dinaburgu".

"Hat-trick" sakrāja Ričards Puriņš, pa vārtiem guva Māris Jānis Graudiņš un Kristaps Riekstiņš.

Puriņa kontā gan uzvaras vārti, gan trešais un ceturtais komandas "gols". Divus vārtus viesi guva vairākumā, bet vārtos Rihards Norvaišs atvairīja visus 33 mājinieku metienus.

Par labāko spēlētāju mājiniekiem tika atzīts Ivo Haritonovs, bet viesiem vārtsargs Norvaišs.

Turnīra tabulas vadībā ar astoņiem punktiem četros mačos ir "Liepāja", septiņi punkti ir "Olimp"/"Venta 2002". Ar sešiem punktiem piecās cīņās seko "Mogo"/LSPA un četrās spēlēs – "Zemgale"/LLU. "Prizma"/IHS ir trīs punkti četrās spēlēs, bet tikpat punktu četrās spēlēs ir "Prizma"/IHS. Bez punktiem četros dueļos ir Daugavpils "Dinaburga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!