Foto: AFP/Scanpix
Pie pirmā rezultativitātes punkta kopš janvāra Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien tika latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, tomēr viņa pārstāvētā Adirondakas "Phantoms" komanda svarīgā cīņā ar rezultātu 2:4 (0:0, 2:2, 0:2) savā laukumā piekāpās Ročestras "Americans" hokejistiem.

Bārtulis izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, diviem metieniem pa vārtiem un kā vienīgais hokejists komandā cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvietim šis bija trešais mačs kopš februāra vidus, bet ar rezultativitāti viņš nebija izcēlies kopš 22.janvāra.

Uzvaru izcīnīja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Sentdžonsas "IceCaps" vienība, kas ar 4:3 (0:0, 2:1, 2:2) savā laukumā pieveica Springfīldas "Falcons" hokejistus.

Kulda mačā protokolā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Kā ziņots, dienu iepriekš "IceCaps" šo komandu cīņā piekāpās ar 3:6.

Tikmēr astoto AHL spēli pēc kārtas svētdien izlaida uzbrucējs Raitis Ivanāns, bet viņa pārstāvētā Ebotsfordas "Heat" komanda ar 8:2 (2:0, 5:1, 1:1) otro reizi divu dienu laikā viesos uzveica Šarlotes klubu "Checkers".

Ivanāns veterānu limita dēļ laukumā šosezon dodas neregulāri.

AHL kopvērtējumā "IceCaps" komanda ar 92 punktiem 73 spēlēs jau ir garantējusi uzvaru Atlantijas divīzijā un pašlaik ieņem otro vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Phantoms" ar 76 punktiem ieņem desmito vietu Austrumu konferencē. Trīs spēles pirms regulārā čempionāta beigām tā no vietas izslēgšanas spēlēs atpaliek par vienu punktu.

Tikmēr "Heat" komanda ar 88 punktiem 74 cīņās atrodas Rietumu konferences ceturtajā pozīcijā un garantējusi vietu Kaldera kausa izcīņā.
L

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!