Foto: LETA

Latvijas hokejists Oskars Bārtulis atklātā vēstulē Latvijas medijiem atzīst, ka pirms diviem gadiem pieņemtais lēmums iegūt Krievijas pilsonību bija sasteigts un nepārdomāts.

2018. gadā izskanēja informācija, ka Bārtulis iesniegumu vērsies Latvijas Hokeja federācijā (LHF) un informēja, ka atsakās spēlēt Latvijas valstsvienībā, jo viņš ir ieguvis Krievijas pilsonību. Tomēr pēc tam viņš uzsvēra, ka joprojām ir Latvijas pilsonis un grib spēlēt izlasē.

"Pirms diviem gadiem plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņa, ka vēlējos pieņemt Krievijas pilsonību, un, ņemot vērā, ka sportista mūžs ir īss, šo domu arī apsvēru. Atzīstu, ka mans lēmums bijis sasteigts un nepārdomāts. Vienmēr esmu bijis un būšu Latvijas valsts pilsonis," rakstīja Bārtulis.

"Es esmu uzaudzis Latvijā un hokeja pamatus esmu apguvis tieši Latvijā, tāpēc nekad neesmu slēpis, ka esmu Latvijas valsts pilsonis un ar lepnumu esmu nesis Latvijas vārdu pasaulē. Man rūp Latvijas hokeja nākotne, esmu nodibinājis savu sporta skolu, kurā hokeja prasmes apgūst gandrīz 100 bērnu un aktīvi iesaistos jauno censoņu attīstībā," viņš turpināja.

Šo sezonu Bārtulis iesāka bez kluba, bet vēlāk pievienojās Rīgas "Dinamo" komandai. Tomēr Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā nospēlēja 28 spēles, taču sezonu noslēgt nespēja savainojuma dēļ.

"Diemžēl karjeras laikā mani ir vajājušas traumas, un ir bijušas vairākas operācijas, arī šobrīd atkopjos pēc sezonas laikā gūtā savainojuma. Pasaules čempionātos neesmu spēlējis kopš 2012. gada, bet esmu gatavs pārstāvēt Latvijas izlasi un palīdzēt valstsvienībai izcīnīt uzvaras gaidāmajā pasaules čempionātā," paziņoja Bārtulis.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!