Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Doņeckas "Donbass" spēlētājs Oskars Bārtulis, kurš traumas dēļ maijā nepiedalījās pasaules čempionātā, ir atveseļojies un aktīvi trenējas, vēsta "Donbass" oficiālā mājaslapa.

Kā ziņots, pēc aizvadītās KHL sezonas beigām Bārtulim tika veikta cirkšņa operācija.

"Tagad viss ir labi. Trauma par sevi vairs neliek manīt, uz ledus arī viss ir normāli. Slodzes ir lielas, un tas ir labi, ka tagad viss ir kārtībā," "Donbass" mājaslapā publicētajā intervijā par savu veselības stāvokli izteicies Bārtulis.

Jautāts, cik liela viņam ir vēlme doties uz Soču olimpiskajām spēlēm nākamā gada februārī, latviešu hokeja aizsargs atbildēja, ka katra hokejista sapnis ir uzspēlēt Olimpiādē.

"Līdz olimpiskajām spēlēm vēl ir tālu, tagad ir jāgatavojas [KHL] sezonai un veiksmīgi tā jāiesāk, lai visu laiku varētu noturēties astotniekā. Ja tālāk viss būs kārtībā ar veselību un būšu nepieciešams [Latvijas] komandai, tad, protams, braukšu ar lielāko prieku," paudis Bārtulis.

Kā ziņots, latviešu hokejists līgumu ar "Donbass" pērnās KHL sezonas izskaņā noslēdza uz diviem gadiem.

Aizvadītajā sezonā Bārtulis "Donbass" sastāvā nospēlētajos 40 mačos guva trīs vārtus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles.

"Donbass" vienība regulāro sezonu noslēdza ar Rietumu konferencē ieņemtu devīto vietu, nekvalificējoties Gagarina kausa izslēgšanas spēlēm. Sezonu klubs turpināja Cerību kausa izcīņas turnīrā, kur jau ceturtdaļfinālā atzina Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" pārākumu.

Kā ziņots, februārī Latvijas hokeja izlases izcīnīja ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!