Foto: LETA

Kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Beļavskis, kurš šonedēļ apstiprināts par Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" no Baltkrievijas galveno treneri, uzsver, ka savas spēlētāja karjeras laikā nekad neapsvēra iespēju nepalīdzēt valstsvienībai.

"Piedzimu Vitebskas apgabalā, bet 18 gadu vecumā nokļuvu Rīgas "Dinamo", nospēlējot šajā komandā desmit sezonas," intervijā MHL preses dienestam atceras Beļavskis. "1991.gadā saņēmu piedāvājumu no Zviedrijas komandas Umeo "Bjorkloven", noslēdzot trīs gadu līgumu."

"Ja neskaitu neilgu laiku Gēteborgas "Frolunda" vienībā, "Bjorkloven" sastāvā arī aizvadīju desmit sezonas," stāstīja Beļavskis. "Latvijas izlasē iekļuvu, uzreiz kā sākām piedalīties pārbaudes spēlēs. Tas nebija grūti, jo biju "Dinamo" pamatsastāva hokejists. Jautājums, vai palīdzēt Latvijas hokeja izlasei, nekad nebija aktuāls."

"Karjeru 38 gadu vecumā noslēdzu ceļgala traumas dēļ. Domāju, ka būtu varējis spēlēt vēl 3-4 sezonas. Laiks pēc 31 gada vecuma bija labākais manā karjerā," atceras Beļavskis.

Speciālists atzina, ka viņam mači ar Latvijas komandu "Rīga" būs ļoti principiāli.

"Mēs ar "Rīgu" spēlējam vienā divīzijā, turklāt Latvijas un Baltkrievijas klubu sāncensība vienmēr ir principiāla," atgādina Beļavskis. "Tāpat spēles arī man būs principiālas, jo tomēr daudzus gadus nospēlēju Rīgas "Dinamo" un Latvijas valstsvienībā."

Kā ziņots, "Dinamo-Šiņņik" ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" fārmklubs.

Beļavskis lielu daļu savas spēlētāja karjeras aizvadīja Zviedrijā, bet pēc karjeras beigām kļuva par "Bjorkloven" komandas galveno treneri. Šīs vienības rindās viņš kā spēlētājs aizvadīja deviņas sezonas. Savukārt turpinājumā Beļavskis vadīja arī "Nykoping" komandu, bet vienu brīdi bija arī kādreizējā Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Kurta Lindstrēma asistents.

Vēlāk Beļavskis trenēja Zviedrijas kluba "MoDo" U-20 vecuma jauniešu komandu, kā arī īsu brīdi vadīja Permas vienību "Molot-Prikamje", kas spēlē Krievijas Augstākajā līgā (VHL). Tomēr tad Beļavskis uz diviem gadiem atgriezās Zviedrijā, kur strādāja valsts pēc spēka otrajā līgā.

Pašlaik 48 gadus vecais Beļavskis Latvijas izlases rindās spēlējis sešos pasaules čempionātos.

Pagājušo MHL regulāro sezonu "Dinamo-Šiņņik" noslēdza Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējuma piektajā vietā, neiekļūstot Harlamova kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!