Foto: F64

Latvijas treneris Aleksandrs Beļavskis labprāt turpinātu darbu ar Baltkrievijas U20 izlasi, taču lēmums par viņa atstāšanu amatā ir šīs valsts Hokeja federācijas vadības ziņā.

Kā ziņojām, Baltkrievijas U20 izlase pasaules čempionātā pārspēlē par tiesībām palikt elites divīzijā divās spēlēs zaudēja Šveices vienaudžiem un nākamgad spēlēs pirmajā divīzijā Latvijas vietā, kura izcīnīja tiesības pāriet uz elites grupu.

"Protams, man būtu interesanti turpināt darbu ar jaunajiem puišiem," aģentūra "R-Sport" citē Beļavski. "Bet ir nepieciešama cita pieeja, cita komandas sagatavošana, teiksim tā. Nepieciešams izvēlēties pareizi jaunatnes hokeja attīstības līniju. Mēs visu izanalizēsim, ziņosim federācijas vadībai un viņi izlems, kurš strādās ar izlasi."

Baltkrievijas izlase šai turnīrā neuzvarēja nevienā spēlē. Savā B grupas turnīrā tika piedzīvoti četri zaudējumi - Somijai ar 0:6, Slovākijai ar 2:4, Krievijai ar 1:4 un Čehijai ar 3:5.

"Zinājām, ka būs grūti, jo elites divīzijā komandām līmenis ir augstāks nekā mūsējai,". "Patika, ka spējām izrādīt pretestību, bija spēles, kuras varējām uzvarēt, taču pietrūka starptautisku spēļu pieredzes. Gribējām šai turnīrā sagādāt pārsteigumu, bet neizdevās. Ja izdarīsim pareizos secinājumus, pirmajā divīzijā ilgi neuzkavēsimies."

Kā zināms, ar Baltkrievijas junioru izlasi Beļavskis sāka strādāt pagājušā gada septembrī. Pirms tam viņš tika atbrīvots no Latvijas valstsvienības trenera amata pēc 2015. gada pieaugušo pasaules čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!