Foto: F64
Latvijas hokeja federācija (LHF) nepagarinās līgumu ar valstsvienības galveno treneri Aleksandru Beļavski.

LHF valde otrdien, 16.jūnijā, pieņēma lēmumu nepagarināt līgumu ar Aleksandru Beļavski galvenā trenera amatā. Jautājums par jauno Latvijas hokeja izlases treneri tiks skatīts nākamajā valdes sēdē.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā septiņās spēlēs izcīnīja divas uzvaras, ierindojoties 13.vietā un nespējot izpildīt LHF valdes izvirzīto uzdevumu iekļūt labāko desmitniekā. Pēc čempionāta Latvija IIHF rangā zaudējusi vienu pozīciju, ieņemot desmito vietu. Pēc Prāgas čempionāta Latvijas komandu punktu skaita ziņā ir apsteigusi Baltkrievijas izlase, kura pakāpusies uz devīto vietu.

Pēc čempionāta noslēguma LHF prezidents Kirovs Lipmans žurnālistiem stāstīja, ka vairāki hokejisti lūguši Beļavski atstāt amatā, taču tas valdi nav pārliecinājis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu devās ar septiņiem debitantiem, no kuriem četri iznāca uz ledus - Lauris Bajaruns, Gunārs Skvorcovs, Maksims Širokovs un Rodrigo Ābols. Vairāki potenciālie līderi nevarēja palīdzēt valstsvienībai aizvadītajā čempionātā. 

Beļavskis 2003./2004. gada sezonā bija Latvijas valstsvienības galvenā trenera Kurta Lindstrēma palīgs. Kopā ar komandu 2004. gada pasaules čempionātā Prāgā tika izcīnīta augstā septītā vieta. Iepriekš viņš vadījis arī Zviedrijas klubus "Bjorkloven" un "Nykopings", kā arī "Modo" komandas juniorus. Nepilnu sezonu viņš bija arī Krievijas kluba Permas "Molot-Prikamje" galvenais treneris, bet pēc tam strādāja ar Baltkrievijas jauniešu komandu Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!