Foto: F64

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) atzina, ka turnīrs bijis vērtīgs gan spēlētājiem, gan treneriem.

Atgādinām, ka Latvijas hokeja izlase turnīra pēdējā spēlē ar rezultātu 1:3 piekāpās Francijas valstsvienībai. Latvijas izlase trīs spēlēs izcīnīja vienu uzvaru.

""Bija jūtams, ka vakar mums bija vēlā spēle. Francūži spēli uzsāka diezgan aktīvi un pirmās minūtes viņi mūs apspēlēja. Vēlāk puiši iegāja spēlē, un pakāpeniski to izlīdzināja. Parādījās labas izdevības uzbrukumā, kā rezultātā guvām skaistus vārtus," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestam skaidroja Beļavskis. "Otrajā trešdaļā spēlējām labi aizsardzībā un kopumā kontrolējām situāciju. Bija labs pretuzbrukums, kad Jānim (Ozoliņam) vajadzēja gūt vārtus. Trešajā periodā mums nepietika pacietības tā, kā mēs spēlējām pirmajos divos – nosvērtā un pozicionālā aizsardzībā. Sāka parādīties noraidījumi uzbrukuma zonā. Kopumā ļoti vērtīgs turnīrs gan spēlētājiem, gan mums, treneriem."

Spēlē pret Franciju vienīgos vārtus guva Toms Andersons, kurš pēc mača atzina, ka visā turnīrā viņam bija viegli spēlēt.

"Franči mūs gandrīz uz pusi nomētāja. Par pašatdevi nevar sūdzēties, visi cīnījās. Šoreiz gan labākā komanda uzvarēja. Par savu vārtu guvumu – bija grūtāk neiemest nekā iemest. Koba (Jass) uztaisīja labu pauzi, atmeta man uz brīvu vietu, man tikai bija jāiemet tukšos vārtos. Man personīgi turnīrā bija viegli spēlēt, jo līdzās bija tādi partneri kā Edijs Brahmanis un Aleksejs Širokovs. Bija viegli iejusties komandā. Ar šādu sastāvu mēs vienīgi varējām cīnīties katrā spēlē par 100%, to mēs arī mēģinājām darīt. Domāju, ka nebija tik slikti," atzina Andersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!