Foto: Itar-Tass/Scanpix
Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) divkārtējās čempionvienības Kazaņas "Ak Bars", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, jauno galveno treneri piektdien tika apstiprināts Valērijs Belovs.

Līgums ar 45 gadus veco speciālistu parakstīts uz diviem gadiem.

Belovs "Ak Bars" komandā strādāja laikā no 2005. līdz 2011.gadam, pildot bijušā vienības galvenā trenera Zinetulas Biļaļetdinova palīga pienākumus.

Vēlāk Belovs kļuva par Biļaļetdinova asistentu arī Krievijas valstsvienībā.

Kopā ar "Ak Bars" komandu Belovs 2009. un 2010.gadā izcīnīja KHL Gagarina kausu.

Aizvadītajā sezonā "Ak Bars" galvenais treneris bija Vladimirs Krikunovs, tomēr ar viņu aprīļa sākumā tika lauzts līgums.

Ar Krikunovu vienošanās tika noslēgta pagājušā gada vasarā, toreiz parakstot līgumu uz trim sezonām.

Kā ziņots, "Ak Bars" komanda aizvadītās sezonas Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 2-4 zaudēja regulārā čempionāta spēcīgākajai vienībai Čeļabinskas "Traktor", bet pēc tam publiski izskanēja spekulācijas par Krikunova atstādināšanu no amata.

Sezonas gaitā vienu reizi jau skaļi izskanēja baumas par iespējamo trenera atlaišanu, jo vairākiem "Ak Bars" komandas līderiem bijušas saspīlētas attiecības ar Krikunovu.

Krikunovs 2010./2011.gada sezonā vadīja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību, bet "Ak Bars" komandu viņš iepriekš trenēja laikā no 1999. līdz 2001.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!