Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokejists Māris Bičevskis ceturtdien Čehijas hokeja ekstralīgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā guva vārtus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto "Mlada Boleslav" no neveiksmes.

"Mlada Boleslav" viesos ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpās Brno "Kometa" un sērijā līdz trīs uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-2.

Bičevskis guva komandas vienīgos vārtus 33.minūtē, pārspējot pretinieku vārtsargu īsi pēc vairākuma beigām.

Viņš šajā mačā uz ledus bija 13 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā izpildīja vienu spēka paņēmienu, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja deviņos no 15 iemetieniem un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Jānis Jaks un Kristaps Zīle tika pie rezultatīvas piespēles, taču tas neglāba viņu un Ralfa Freiberga pārstāvēto Litvīnovas "Verva" no neveiksmes pret Tršinecas "Ocelārži", kuras rindās spēlē Kārlis Čukste, viesos pagarinājumā atzīstot Tršinecas hokejistu pārākumu ar rezultātu 4:5 (1:1, 1:2, 2:1, 0:1). Sērijā ar 2-0 vadībā ir "Ocelārži".

Tāpat zaudējumu piedzīvoja Uvis Jānis Balinskis un Liberecas "Bīlī Tygrži", kas savā laukumā ar rezultātu 0:6 (0:1, 0:1, 0:4) zaudēja Plzeņas "Škoda", rezultātam sērijā kļūstot neizšķirtam 1-1.

Tikmēr Zviedrijā uzbrucēju Riharda Mareņa un Rodrigo Ābola pārstāvētā "Orebro" komanda regulāro turnīru noslēdza ar neveiksmi - izbraukumā 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) pret "Skelleftea".

Šajā mačā Marenis uz ledus bija tikai nepilnas trīs minūtes, kuru laikā tika pie divu minūšu noraidīja, vienu reizi meta pa vārtiem, noslēdzot spēli ar neitrālu lietderības koeficientu, bet Ābols laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 35 sekundēs divas reizes meta pa vārtiem, uzvarēja piecos no desmit iemetieniem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Ābols šosezon 51 mačā atzīmējies ar 19 gūtiem vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, bet Marenis 19 aizvadītajās spēlēs ticis pie viena vārtu guvuma.

Ar 83 punktiem 52 mačos "Orebro" turnīra tabulā 14 komandu konkurencē ieņēma ceturto vietu un izslēgšanas spēles sāks no ceturtdaļfināla.

Pagājušajā sezonā Kārlstades "Farjestad" finālā pieveica "Lulea" vienību

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!