Foto: AP/Scanpix/LETA

Bijušais Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels uzskata, ka Ķīnas hokeja valstsvienībai vajadzētu piedalīties Pekinas Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Jau vēstīts, ka IIHF līdz 18. novembrim lems par to, vai Ķīnas hokejisti varēs piedalīties olimpiskajās spēlēs. Jaunais IIHF prezidents Liks Tārdifs nespēja garantēt Ķīnai vietu Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā, jo "redzēt, kā komanda zaudē ar 0:15 - tas nav labi gan pašai Ķīnai, gan hokejam."

"Jāatceras Pjēra de Kubertēna vārdi, kad viņš teica, ka svarīgākais ir nevis uzvara, bet gan piedalīšanās. Esmu par Ķīnas dalību olimpiskajās spēlēs. Ceru, ka mēs visi kopā ar Starptautisko Olimpisko komiteju, Ķīnas Hokeja federāciju un IIHF izdomāsim, kā to izdarīt. Esmu pārliecināts, ka viss izdosies," portālam "Championat" sacīja Fāzels.

"Diemžēl pandēmijas dēļ Ķīnai nebija viegli sagatavot valstsvienību. Tagad joprojām ir problēmas ar spēlētāju pielaišanu sacensībām. IIHF cer, ka izdosies to atrisināt. Bet runa nav par izlases līmeni, bet gan par olimpiskajām spēlēm. Es personīgi nešaubos, ka Ķīna piedalīsies, tas būtu ļoti svarīgi. Ķīnā ir daudz spēlētāju, kuru sapnis ir piedalīties pašmāju olimpiskajās spēlēs. Jā, Ķīna ir smagā apakšgrupā, bet nedomāju, ka Pekinā būs milzīgas sagrāves," turpināja Fāzels.

Paredzēts, ka Ķīnas izlase olimpiskajās spēlēs būs A grupā kopā ar Kanādu, ASV un Vāciju. Ja Ķīnu tomēr nepielaidīs olimpisko spēļu hokeja turnīram, visticamāk, tās vietu ieņems Norvēģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!