Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristofers Bindulis parakstījis līgumu ar Čehijas ekstralīgas komandu Česke Budejovices "Motor", informē vienība.

Bindulis pagājušajā sezonā Vācijas augstākajā līgā (DEL) Krēfeldes "Pinguine" komandas rindās aizvadīja 35 spēles, kurās guva divus vārtus, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -21.

Aizsargs komandai pievienojās pirms sezonas sākuma, bet pēc tās bija skaidrs, ka Krēfeldes vienība ar viņu līgumu nepagarinās.

"Motor" ziņo, ka Bindulis pirmo treniņu kopā ar komandu aizvadīs piektdien.

Aizsargs aizpagājušo sezonu pavadīja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienībā Dienvidkarolīnas "Stingrays". ECHL vienības rindās aizsargs laukumā devās 50 spēlēs, tajās atzīmējoties ar sešiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

2013./14. gada sezonā Bindulis aizvadīja savu pirmo sezonu Ziemeļamerikas junioru hokeja līgā (NAHL), kurā kopumā nospēlēja 137 spēles, iekrājot 63 rezultativitātes punktus (11+52).

Vēlāk viņš vienu sezonu pavadīja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) vienībā "Lake Superior State University", bet 2017./18. gada sezonā viņš jau atradās Amerikas Hokeja līgas (AHL) kluba Hēršijas "Bears" paspārnē. Bindulis iepriekš arī bija noslēdzis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vašingtonas "Capitals", bet pasaulē spēcīgākajā līgā viņam debitēt neizdevās.

2017. gadā Bindulis ar Latvijas izlasi devās uz pasaules čempionātu, kur aizvadīja piecas spēles un ar rezultativitāti neizcēlās. Iepriekš viņš pārstāvējis arī U-18 un U-20 jauniešu izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!