Pateicoties vārtsargs Bena Bišopa lieliskajai spēlei, Tampabejas "Lightning" vienība svētdien sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfinālu jeb Austrumu konferences finālu.

Konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē "Lightning" svētdien savā laukumā ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas "Islanders", sērijā līdz četriem panākumiem noslēdzot sev par labu ar 4-1.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās zviedru aizsargs Viktors Hedmans.

Tikmēr lielisku spēli "Lightning" vārtos aizvadīja Bišops, kurš atvairīja visus 28 pretinieku komandas metienus. Viņa karjerā šī Stenlija kausa izcīņā bija piektā "sausā" spēle.

Zīmīgi, ka "Lightning" cieta zaudējumu sērijas pirmajā mačā, taču pēc tam guva četrus panākumus pēc kārtas.

Arī pērn "Lightning" spēlēja Stenlija kausa pusfinālā, ko turklāt pārvarēja, bet pēc tam cīņā par galveno balvu sērijā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Blackhawks" hokejistiem.

Kā zināms, ar "Lightning" vienību trenējas latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

"Lightning" pretinieki nākamajā sērijā būs Pitsburgas "Penguins" vai regulārā čempionāta uzvarētāju Vašingtonas "Capitals". Šajā sērijā rezultāts pašlaik ir 3-2 par labu "Penguins".

Tikmēr Rietumu konferences pusfinālā Sentluisas "Blues" ir vadībā ar 3-2 pret Dalasas "Stars", bet Sanhosē "Sharks" ar tādu pašu rezultātu ir priekšā Nešvilas "Predators" vienībai.

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar 82 spēlēs izcīnītu 81 punktu ierindojās septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, savukārt Austrumu konferencē palika 14.pozīcijā, nespējot iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Girgensons šobrīd pārstāv Latvijas izlasi Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!