Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā pirmdien triumfēja Čikāgas "Blackhawks" komanda, tādējādi izcīnot sesto titulu kluba pastāvēšanas vēsturē.

Stenlija kausa izcīņas finālsērijas sestajā spēlē "Blackhawks" ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) savā laukumā pārspēja Tampabejas "Lightning" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Čikāgas komanda aktīvi iesāka pirmo periodu, biežāk apdraudot "Lightning" vārtsarga Bena Bišopa sargātos vārtus. Lai arī otrā perioda pirmās minūtes veiksmīgi aizvadīja "Lightning", tomēr 27.minūtē Dankans Kīts izvirzīja vadībā "Blackhawks", kad viņš pēc Patrika Keina piespēles izdarīja metienu un ar atkārotu mēģinājumu pārspēja pretinieku vārtsargu.

Turpinājumā vairāk ripu kontrolēja Tampas komandas spēlētāji, tomēr viņu mēģinājumi gūt vārtus bija neveiksmīgi un atdūrās pret "Blackhawks" vārtsargu Koriju Krofordu. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts kļuva 2:0, Patrikam Keinam noslēdzot teicami izspēlētu pretuzbrukumu.

57.minūtē Čikāgas hokejisti palika mazākumā, nopelnot pirmo noraidījumu spēlē. "Lightning" bija iespējas samazināt deficītu, taču tās netika realizētas. Cīņas rezultāts nemainījās un "Blackhawks" savu skatītāju priekšā varēja sākt līksmot par trešo titulu aizvadīto sešu gadu laikā.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Dankans Kīts. Viņš 23 izslēgšanas spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja 18 rezultatīvas piespēles, tiekot arī pie lietderības koeficenta "+16".

Kopumā "Blackhawks" šis ir sestais tituls kluba pastāvēšanas vēsturē, jo iepriekš čikāgieši par Stenlija kausa ieguvējiem kļuva 1934., 1938., 1961., 2010. un 2013.gadā. Tikmēr "Lightning" neizmantoja iespēju izcīnīt otro titulu.

Šajā Stenlija kausa finālsērijā vienai spēlei tika pieteikts arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, tomēr laukumā viņš netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!