Foto: AFP/Scanpix/LETA

Līdzīgi kā Monreālas "Canadiens" arī Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes" kvalifikācijas kārtu piektdien pabeidza ar uzvaru, sasniedzot Stenlija kausa izcīņas izslēgšanas spēles un izsitot no turnīra augstāk izsētas komandas.

Jau ziņots, ka sezona piektdien beidzās Teodoram Bļugeram un Pitsburgas "Penguins", kas sērijas gaitā īsti nespēja atslēgt Monreālas "Canadiens" vārtus un šoreiz Toronto piekāpās Pitsburgas "Penguins" ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2).

Sērijā ar 3-1 pārāki bija "kanādieši".

Bļugers šajā duelī laukumā pavadīja 12 minūtes un 45 sekundes, no kurām divas minūtes un 27 sekundes pavadītas mazākumā.

Uzbrucējs pielietoja divus spēka paņēmienus, reizi atguva ripu savai komandai, uzvarēja 56 procentos iemetienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Keirijs Praiss monreāliešu vārtos atvairīja visus 22 "pingvīnu" metienus, ļaujot Stenlija kausa izcīņā iekļūt 12.vietā Austrumu konferencē finišējušajai Kanādas komandai. Praisam tā bija sestā "sausā" izslēgšanas spēle un pirmā kopš 2015.gada, kad "kanādieši" pēdējoreiz bija uzvarējuši kādā pēcsezonas sērijā.

"Canadiens", kuriem bija sliktākā bilance no visām 24 NHL komandām, kas augustā turpināja sezonu, sabojāja trīskārtējā NHL čempiona un divkārtējā olimpisko spēļu zelta medaļnieka "Penguins" kapteiņa Sidnija Krosbija 33.dzimšanas dienu.

"Tas noteikti bija svarīgs "gols"," sacīja Lehkonens pēc mača. "Mēs ieradāmies gatavi spēlēt un zinājām, ka mums būs iespēja. Tagad mums ir tikai tāpat jāturpina nākamajā sērijā."

Nākamajā kārtā Monreālas vienībai būs jātiekas ar Austrumu konferences augstāk izsēto klubu - Tampabejas "Lightning" vai Filadelfijas "Flyers".

Tāpat savā sērijā uzvarēja arī zemāk izsētās Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes".

Čikāgas "Blackhawks" Edmontonā pieveica turienes "Oilers" ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0).

Dominiks Kubalīks trešā perioda devītajā minūtē guva uzvaras vārtus, sagādājot ar 12.numuru izsētajai "Blackhawks" uzvaru pār Rietumu konferences piektās vietas īpašnieci "burbuļa" saimnieku Edmontonas klubu un svinot 3-1 uzvaru sērijā.

"Mums turpināsim uzlabot savu sniegumu," brīdināja "Blackhawks" kapteinis Džonatans Tēvzs.

Tēvzs piespēlēja ripu no aizvārtes, Kubalīkam pabeidzot spēli ar precīzu metienu.

"Blackhawks" tagad mērosies spēkiem ar Rietumu konferences labāko komandu - Kolorado "Avalanche" vai Vegasas "Golden Knights", cīņas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām uzsākot otrdien.

Uzvarēja arī Arizonas "Coyotes", pagarinājumā pieveicot Nešvilas "Predators" ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0).

Breds Ričardsons no neērtās puses vārtu priekšā iemeta vārtus pagarinājuma sestajā minūtē, dodot "Coytotes" pirmo izslēgšanas spēļu sēriju astoņu gadu laikā.

"Ripa atsitās pret manu apakšstilbu," sacīja Ričardsons. "Par laimi es pirmais tiku pie atlēkušās ripas un iesitu to vārtos."

"Coyotes" pārcelšanās no Vinipegas uz Arizonu 1996.gadā vienīgo iepriekšējo pēcsezonas spēļu sēriju bija uzvarējusi 2012.gadā un kopš tā laika nebija sasniegusi izslēgšanas spēles.

Nešvilas "Predators" pārstāvis Filipa Fošberjs bija guvis vārtus 31,9 sekundi pirms pamatlaika beigām, panākot papildlaiku, bet Arizonas klubu tagad gaida Rietumos ar otro numuru izsētā komanda.

Stenlija kausa spēles sasniedza arī Ņujorkas "Islanders", pret ko bezspēcīgs bija Floridas "Panthers", piekāpjoties "saliniekiem" ar 1:5 (1:2, 0:1, 0:2).

Entonī Boviljē guva divus vārtus, bet Semjons Varlamovs atvairīja 24 Floridas uzbrucēju metienus, panākot Ņujorkas komandas uzvaru sērijā ar 3-1.

Vēl vienā mačā Minesotas "Wild" pagarinājumā atzina Vankūveras "Canucks" pārākumu ar 4:5 (2:1, 2:2, 0:1, 0:1).

Minesotas vienība otrā perioda sākumā pēc Jūela Eriksona Eka gūtajiem vārtiem izvirzījās vadībā ar 3:1, un perioda beigās Niko Šturms vēlreiz paveica to pašu, panākdams 4:3, taču uzvarēt "Wild" nebija lemts.

Bo Horvats trešā perioda vidū panāca izlīdzinājumu, un jau pagarinājuma 11.sekundē uzvaru panāca Kristofera Taneva metiens.

Tanevam šajā mačā trīs (1+2) rezultativitātes punkti, bet Vankūveras klubs uzvarēja sēriju ar 3-1.

Jau ziņots, ka "Blue Jackets" piekāpās Toronto "Maple Leafs" pagarinājumā ar 3:4 (1:0, 1:0, 1:3, 0:1). Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir 2-2.

Merzļikins savā otrajā "play-off" spēlē aiz okeāna pirmoreiz karjerā devās laukumā jau mača sākumā, 73 minūšu un desmit sekunžu laikā atvairot 49 pretinieku metienus un tverot 92,5% raidījumu.

Otrā laukuma pusē Frederiks Andersens ķēra 36 no 39 "zilo žakešu" metieniem.

Atšķirībā no ceturtdienas spēles šoreiz vadībā izvirzījās Kolumbusas hokejisti. Kems Atkinsons ceturtās minūtes izskaņā pretuzbrukumā izvirzīja vadībā "Blue Jackets". Rezultatīva piespēle tika arī Merzļikinam, kurš atvairīja "kļavu lapu" uzbrukumu, iesākdams savas vienības vārtu gūšanu.

Vladislavs Gavrikovs otrā perioda piektajā minūtē pārsvaru dubultoja ar patālu metienu, raidot ripu vārtu augšējā stūrī.

Kad trešā perioda vidū Būns Dženers panāca 3:0 Kolumbusas kluba labā, vajadzēja izturēt piecas minūtes un 42 sekundes līdz iekļūšanai Stenlija kausa izcīņā.

Tomēr mājinieki pēdējo četru minūšu laikā ar Viljama Nīlandera, Džona Tavaresa un Zeka Haimena pūlēm guva trīs vārtus, izlīdzinājumu panākot 23 sekundes pirms mača beigām.

Pagarinājuma 14.minūtē piekto spēlei sērijā vairākumā ar raidījumu no labā iemetiena apļa pielika Ostons Metjūzs - 4:3 mājinieku labā.

"Šiem spēlētājiem ir jābūt neticami lepniem. Kāda atspēlēšanās," sacīja Metjūzs. "Mēs vienkārši mēģinājām ātri mainīt scenāriju, palikt spēlē. Mēs tikai turpinājām novērst beigas un tikām pie piektās spēles."

Pēdējā spēle sērijā notiks svētdien.

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!