Foto: AFP/Scanpix/LETA

Čikāgas "Blackhawks" vārtsargs Korijs Krofords atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Tikmēr otrās zvaigznes gods ticis Ņujorkas "Islanders" uzbrucējam Džošam Beilijam, bet par trešo labāko atzīts Sanhosē "Sharks" vārtsargs Mārtins Džonss.

Krofords aizvadītajā nedēļā trīs mačos izcīnīja divas "sausās" uzvaras, vidēji ielaižot 0,68 ripas un atvairot 97,9% metienu. Nedēļas pirmajās divās spēlēs viņā palika nepārspēts, Čikāgas hokejistiem ar 3:0 uzvarot Filadelfijas "Flyers", bet pēc tam ar 2:0 pārspējot Minesotas "Wild. Mačā ar "Flyers" viņš 35 reizes glāba savu komandu no vārtu zaudējuma, bet spēlē ar "Wild" kanādietis atvairīja visas 24 pretinieku mestās ripas. Krofords NHL karjeras laikā piecas reizes ticis pie divām "sausajām" uzvarām pēc kārtas, bet iepriekšējo reizi viņš to iespēja 2015.gada decembra vidū.

Krofords nedēļu noslēdza ar 33 atvairītiem metieniem, bet "Blackhawks" ar 0:2 zaudēja viņa dzimtās pilsētas Monreālas vienībai "Canadiens". Pašlaik 32 gadus vecais Krofords šosezon 13 mačos vidēji ielaidis 1,77 ripas un atvairījis 94,5% metienu, šajā statistikas rādītājā ieņemdams pirmo vietu līgā.

Tikmēr Beilijs aizvadītajā nedēļā bija labākais piespēlētājs, jo trīs spēlēs asistēja septiņos vārtu guvumos, palīdzēdams "Islanders" izcīnīt divas uzvaras. Nedēļas ievadā viņš atkārtoja savu karjeras rekordu un veica trīs rezultatīvas piespēles, kas sekmēja Ņujorkas komandas uzvaru 6:3 pār NHL debitanti Vegasas "Golden Knights".

Savukārt nākamajā divās spēlēs viņš savā kontā ierakstīja pa divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr "Islanders" ar 3:4 zaudēja Vašingtonas "Capitals", bet pēc tam ar 6:4 uzvarēja Kolorādo "Avalanche". Pašlaik 28 gadus vecais kanādietis deviņās spēlēs pēc kārtas guvis punktus, izceļoties ar diviem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm. Šosezon viņš 14 mačos asistējis 15 vārtu guvumos, kas ir otrs labākais rādītājs līgā, kā arī guvis trīs vārtus.

Tikmēr Džonss trīs spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, ielaižot 1,30 ripas un atvairot 93,8% metienu. Nedēļas ievadā viņš atvairīja 16 metienus, bet "Sharks" ar 3:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Nākamajā mačā kanādietis atvairīja 19 metienus, kaldinādams "haizivju" uzvaru 4:1 pār iepriekšējās sezonas Stenlija kausa finālisti Nešvilas "Predators".

Nedēļas pēdējā mačā Džonsam 25 atvairīti metieni, kas "Sharks" komandai palīdzēja ar 4:1 pārspēt Anaheimas "Ducks". Pašlaik 27 gadus vecais Džonss šosezon desmit spēlēs vidēji ielaidis 1,98 ripas, kas ir otrs labākais rādītājs līgā, kā arī atvairījis 93,0% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!