Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokejista Teodora Bļugera jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Lasvegasas "Golden Knights" maiņas darījumā ar Kolumbusas "Blue Jackets" ieguvusi vārtsargu Džonatanu Kviku.

Kviks "Blue Jackets" rindās nonāca pirms pāris dienām citā maiņas darījumā, kurā Losandželosas "Kings" ieguva vārtsargu Jonasu Korpisalo. Kā jau tika prognozēts, viņa uzturēšanās Kolumbusā bija īsa, un Kviks tagad pārcēlies uz Lasvegasu.

Elvja Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" šajā maiņas darījumā ieguva vārtsargu Maiklu Hatčinsonu, kurš šosezon spēlējis tikai Amerikas hokeja līgā (AHL), un 2025. gada NHL drafta septītās kārtas izvēles iespēju. Hatčinsons savā karjerā NHL aizvadījis 137 spēles 11 sezonu laikā.

Līdzšinējo visu savu karjeru Kviks bija pavadījis "Kings" komandā, kur izcēlies ar vidēji 2,46 ielaistiem vārtiem un 91,1% atvairīto metienu 743 spēlēs. Šosezon viņš 31 spēlē atvairījis 87,6% metienu, ielaidis vidēji 3,50 ripas un izcīnījis 11 uzvaras.

Vārtsargs vasarā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, bet par šo sezonu divkārtējam Stenlija kausa ieguvējam pienākas 5,8 miljoni ASV dolāru.

Pēc Korpisalo aizmainīšanas kļuvis diezgan skaidrs, ka turpmāk "Blue Jackets" vārtos liks likmi uz Elvi Merzļikinu un krievu Daniilu Tarasovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!