Foto: AP/Scanpix/LETA

Pieredzes bagātais aizsargs Stīvs Makārtijs turpmāk strādās vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" treneru kolektīvā, kurā darbu Covid-19 protokola dēļ nevar turpināt Silvēns Lefevrs, informē vienība.

Makārtijs pirms tam strādāja kā Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Klīvlendas "Monsters" otrais treneris, bet tagad ieņems "Blue Jackets" pašreizējā galvenā trenera Breda Larsena (attēlā) asistenta lomu.

Silvēns Lefevrs, kurš sākotnēji bija galvenā trenera asistents, ir izlēmis nevakcinēties pret Covid-19, tāpēc, saskaņā ar NHL protokolu, viņš nevarēs būt treneru komandā.

"Lai gan mēs esam vīlušies, cienām Silvēna personīgo lēmumu un novēlām viņam visu labāko," izsakās kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens. "Jūtamies laimīgi, ka izcils treneris kā Stīvs Makārtijs, kurš spēlējis šajā līgā, uzvarējis čempionu titulus kā spēlētājs un kā trenera asistents Klīvlendā bijis mūsu hokeja operāciju departamenta pārstāvis, pievienojas mūsu klubam."

Tā kā NHL komandas pēc mazāk nekā divām nedēļām uzsāk treniņnometnes, "Blue Jackets" galvenajam trenerim Bredam Larsenam un ģenerālmenedžerim Jarmo Kekalainenam trenera Lefevra atlaišana sagādājusi pāris stresa pilnas nedēļas, situāciju analizē medija "The Athletic" žurnālists Ārons Porclains. Bijušais vienības treneris jau augusta vidū gan paziņoja, ka neplāno vakcinēties. Viņam gan tika dots laiks pārdomāt, raksta Porclains.

Makārtijs pēdējās piecas sezonas aizvadīja Kolumbusas vienības fārmklubā "Monsters", kas spēlē AHL. Pirms karjeras trenera amatā, viņš kā profesionāls hokejists aizvadīja 16 sezonas, no kurām astoņas spēlēja arī NHL. 1999. gada NHL draftā ar 23. numuru Makartiju izvēlējās Čikāgas "Blackhawks". Kopā NHL viņš aizvadīja 302 spēles.

Kā spēlētājs viņš ir arī aizvadījis pāris sezonas Eiropas klubos, tostarp Cīrihes "Lions", Turku TPS un Ufas "Salavat Julajev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!