Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien, 4. aprīlī, nespēja gūt vārtus un piekāpās Floridas "Panthers".

"Blue Jackets", kas Elvi Merzļikinu atstāja rezervē, viesos ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) zaudēja Floridas "Panthers". Mājiniekiem šī bija jau sestā uzvara pēc kārtas.

Dienu iepriekš abu klubu savstarpējā duelī Merzļikins pēc otrā perioda tika nomainīts, bet svētdien viņš palika rezervē.

Latvijas vārtsarga konkurents soms Jonass Korpisalo šajā duelī atvairīja 32 no 35 metieniem.

Otrā perioda otrajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Aleksandrs Barkovs, bet nākamās trešdaļas astotajā minūtē izcēlās Frenks Vatrano. Nepilnas astoņas minūtes līdz mača beigām 3:0 panāca Gustavs Forslings.

Barkovs spēli noslēdza ar 1+1, bet divas rezultatīvas piespēles iekrāja Makenzijs Vīgars.

"Blue Jackets" ar 36 punktiem 40 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem septīto jeb pirmspēdējo vietu.

Citā spēlē Kalgari "Flames" mājās ar 2:4 (2:1, 0:1, 0:2) zaudēja Toronto "Maple Leafs", kas vismaz vienu punktu nopelnījusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

Džons Tavaress un Ostons Metjūss Toronto komandā guva vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja, kamēr divas piespēles iekrāja Viljamss Nīlanders. "Flames" rindās vārtus guva Joakims Nordstrēms un Endrū Mandžiapane.

Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar 2:3 (2:1, 0:0, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Arizonas "Coyotes". Visus trīs vārtus Arizonas komandā guva Džeikobs Čičruns, bet otrā laukuma pusē precīzi meta Sems Keriks un Dereks Grānts.

Tikmēr Karolīnas "Hurricanes" mājās ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pieveica Dalasas "Stars". Uzvaru nesošos vārtus otrā perioda pirmajā minūtē iemeta Džordans Martinūks.

Citviet Ņūdžersijas "Devils" savā laukumā ar 4:5 (1:1, 1:2, 2:2) zaudēja Vašingtonas "Capitals".

Aleksandrs Ovečkins viesu rindās izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, par vienu piespēli mazāk Jevgeņijam Kuzņecovam, bet divas piespēles iekrāja Dmitrijs Orlovs un Brendons Dilons. "Devils" komandā divi vārti Trevisam Zeidžekam, trīs rezultatīvas piespēles nopelnīja Raiens Marejs, bet Nikolas Merklijs rezultatīvi piespēlēja divas reizes.

Visbeidzot Tampabejas "Lightning" mājās ar 1:5 (0:1, 0:3, 1:1) zaudēja Detroitas "Red Wings".

Divas piespēles uzvarētāju labā nopelnīja Entonijs Manta, Vladislavs Namestņikovs un Lūks Glendenings. Vienīgos Tampas komandas vārtus guva Viktors Hedmans.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!