Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pirmdien neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Blue Jackets" ar Merzļikinu vārtos un Matīsu Kivlenieku pieteikumā mājās ar rezultātu 3:4 (0:0, 0:3, 3:0, 0:1) pagarinājumā atzina Nešvilas "Predators" pārākumu.

Merzļikins teju pusi no mača bija nepārspēts, bet otrajā periodā viņš desmit minūšu laikā bija spiests kapitulēt trīs reizes. Ripas "Blue Jackets" vārtos ieraidīja Fīlips Forsbergs, Raiens Johansens un Romāns Josi.

Savukārt trešais periods aizritēja Emīla Bemstrema zīmē, zviedru uzbrucējam 14 minūtēs izceļoties ar "hat-trick" un panākot neizšķirtu, kas ļāva spēli turpināt papildlaikā. Tajā mājinieki pa vārtiem nemeta, turpretī "Predators" hokejisti izdarīja piecus raidījumus un ar pēdējo no tiem ceturtajā minūtē Josi pārspēja Merzļikinu.

Laukuma saimniekiem ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeks Rosloviks un Maikls del Dzoto. Pretiniekiem spēli ar diviem punktiem noslēdza Josi, Fošbergs, Johansens un divas rezultatīvas piespēles atdevušais Raiens Eliss.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 34 no 38 metieniem, bet otrā laukuma galā Jūse Saross neitralizēja 29 no 32 raidījumiem. Latvijas hokejists šosezon 27 mačos vidēji ielaidis 2,80 ripas un atvairījis 91,6% metienu.

"Blue Jackets" ar 44 punktiem 53 spēlēs ir pēdējā starp astoņām Centrālās divīzijas komandā, kamēr "Predators" ar 60 punktiem 53 cīņās ir ceturtā.

Trešdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet nedēļas nogalē "Blue Jackets" sezonas pēdējās divās spēlēs mājās tiksies ar Detroitas "Red Wings".

Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda viesos ar rezultātu 2:7 (0:3, 0:1, 2:3) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu.

Pirmajos divos periodos mājiniekiem vārtus guva Kevins Heiess, Šeins Gostisbērs, Klods Žirū un Veids Elisons, bet trešās trešdaļas pirmajā pusē Sidnijs Krosbijs pēc Bļugera nopelnīta vairākuma un Džeisons Zakers samazināja "Flyers" pārsvaru. Tiesa, pēc tam sekoja trīs precīzi metieni Džoela Ferebī, Žirū un Roberta Hoga izpildījumā, kas ļāva "Flyers" svinēt pārliecinošu uzvaru.

Uzvarētājiem ar trīs punktiem spēli noslēdza Žirū un Ferebī.

Teodors Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 41 sekundi, no tām vienu minūti un 49 sekundes mazākumā. Bez pieciem metieniem pa vārtiem viņš atzīmējās arī ar vienu bloķētu metienu, uzvarētiem diviem no desmit iemetieniem un neitrālu lietderības koeficientu.

Centar uzbrucējs šosezon piedalījies 40 spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus, 14 reizes rezultatīvi piespēlējis un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +12.

"Penguins" ar 71 punktu 53 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu divīzijā, kur līdere ar tikpat punktiem 52 spēlēs ir Vašingtonas "Capitals". "Flyers" ar 73 punktiem 52 cīņās ir sestā.

Abas komandas trešdien vēlreiz krustos nūjas, bet nedēļas turpinājumā "Penguins" regulārā čempionāta pēdējās spēlēs savā laukumā divreiz tiksies ar Bufalo "Sabres" vienību, kurai šosezon traumas dēļ nevarēja palīdzēt Zemgus Girgensons.

Savukārt Sanhosē "Sharks" komanda savā laukumā ar rezultātu 4:5 (1:1, 2:0, 1:3, 0:1) papildlaikā zaudēja Kolorādo "Avalanche".

Sanhosē vienība piedzīvoja 11. neveiksmi pēdējās 13 spēlēs un oficiāli atvadījās no izredzēm piedalīties Stenlija kausa izcīņā. "Sharks" trešo reizi komandas vēsturē divas sezonas pēc kārtas nav iekļuvusi "play-off". Iepriekš tas nesanāca 1992. un 1993. gadā, kad komandu abas sezonas pārstāvēja Artūrs Irbe, bet vienu sezonu – Sandis Ozoliņš, un 1996. un 1997. gadā.

Spēles pirmajās sešās minūtēs ar gūtiem vārtiem apmainījās Evanders Keins un Miko Rantanens, bet otrā perioda pirmajās astoņās minūtēs Tomāšs Hertls un Keins nostiprināja mājiniekiem vadību. Arī trešā perioda ievadošās četras minūtes bija rezultatīvas – vispirms Valērijs Ņikuščins vienus vārtus atguva, bet pēc tam Timo Maiers, Balceram aizsedzot Filipa Grūbauera skatu, panāca 4:2.

Tuvojoties perioda vidum, Gabriels Landeskogs vēlreiz samazināja "Sharks" pārsvaru, bet nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Nazems Kadri panāca 4:4.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kurā pēc 41 nospēlētas sekundes Andrē Burakovskis ar metienu "Sharks" aizsarga Brenta Bērnsa aizsegā atnesa viesiem uzvaru. Šajā epizodē aizsardzības zonā atradās arī Balcers.

Rūdolfs Balcers šajā spēlē uz ledus sabija 19 minūtes un 31 sekundi, no tām divas minūtes un 12 sekundes mazākumā. Liepājnieks šajā spēlē pielietoja trīs spēka paņēmienus, pārtvēra divas ripas un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Balcers šosezon 37 spēlēs guvis septiņus vārtus, atdevis deviņas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -5. Pēdējās divās cīņām viņam bijusi negatīva lietderība -6.

"Sharks" ar 46 punktiem 52 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu divīzijā, kur "Avalanche" ar 72 punktiem 50 cīņās ir otrā.

Trešdien abas komandas vēlreiz spēkosies savā starpā, bet pēc tam "Sharks" vienībai būs palikušas trīs spēles 2020./2021. gada sezonā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!