Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otro zaudējumu divās dienās cīņā ar Detroitas "Red Wings" piedzīvoja Elvis Merzļikins un Kolumbusas "Blue Jackets", kas svētdienas, 28. marta, mačā piekāpās ar 1:4 (0:1, 1:0, 0:3).

Lai gan "Blue Jackets" spēles bija divas dienas pēc kārtas, komandas treneri lēma, ka abos mačos vārtos stāsies Merzļikins, kurš tikai nesen atsāka treniņus pēc savainojuma sadziedēšanas. Sestdienas mačā Merzļikins atvairīja 31 metienu, bet svētdien tika galā ar 25 no 27 metieniem. Pēdējos divus golus "Red Wings" iemeta jau tukšos "Blue Jackets" vārtos.

"Blue Jackets" par pretinieku vārtiem izdarīja tikai 17 metienus. Šajās divās savstarpējās spēlēs Merzļikins tādējādi atvairījis 56 metienus, bet "Blue Jackets" abos mačos izdarīja vien 39 metienus.

Svētdienas mačā Merzļikins pirmo reizi kapitulēja pirmā perioda vidū, kad ielaida ripu pēc Jevgeņija Svečņikova negaidīta plaukstas metiena. Otrā perioda izskaņā Džeks Roslovičs izlīdzināja, bet uzvaras vārtus "Red Wings" labā guva Maikls Rasmusens. Kanādiešu uzbrucējs bija pirmais pie ripas "Blue Jackets" vārtu tuvumā un pārspēja Merzļikinu.

Mača izskaņā, kad Merzļikins bija uz "Blue Jackets" soliņa, tukšos vārtus ripu raidīja vēl Filips Hroneks un Vladislavs Namestņikovs, nodrošinot "sarkanajiem spārniem" uzvaru ar 4:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!