Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē zaudējumu trešdien, 4. martā, piedzīvoja Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesos nenosargāja divu vārtu pārsvaru un ar 2:3 (2:0, 0:0, 0:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Kalgari "Flames".

Merzļikins pēc viegla smadzeņu satricinājuma devies kopā ar komandu izbraukumā, bet šoreiz vēl neiekļuva komandas pieteikumā. Savukārt Kivlenieks šoreiz pildīja rezerves vārstarga funkciju.

"Blue Jackets" vārtu drošība bija uzticēta somam Jonasam Korpisalo, kurš atvairīja 34 no 37 pretinieku metieniem. Korpisalo tika atzīts par spēles otro zvaigzni, bet Kolumbusas hokejisti pa "Flames" vārtiem izdarīja tikai 22 metienus.

Pirmā perioda vidū divarpus minūšu laikā Divains Šors un Gustavs Nīkvists panāca 2:0 "Blue Jackets" labā, bet Kolumbusas hokejisti šo pārsvaru nenosargāja. Vēl deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Blue Jackets" bija vadībā ar 2:0, bet tad Eliass Lindholms samazināja rezultāta starpību. Priekšpēdējā minūtē "Flames" samainīja vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju un šo pārsvaru spēja izmantot – Marks Džordano uzmeta vārtu virzienā, bet vārtu priekšā ripas lidojumu nedaudz mainīja Metjū Tkačuks.

Pagarinājuma izskaņā "Blue Jackets" un Korpisalo ar grūtībām atvairīja pretinieku uzbrukumus, tomēr Tīdžejs Brodijs pārspēja somu vārtu vīru, atnesot "Flames" uzvaru.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 79 punktiem 68 spēlēs ieņem sesto vietu un ir pirmā cīņā par "wild card" ceļazīmi uz Stenlija kausu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!