Foto: Reuters/Scanpix /LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" neveiksmēs vainojama visa komanda, nevis tikai viens Elvis Merzļikins, pēc kārtējā zaudējuma Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sacīja komandas galvenais treneris Breds Larsens.

"Blue Jackets" svētdien aizvadīja bezcerīgu spēli - 1:7 izbraukumā pret Ņūdžersijas "Devils". Merzļikins, kuram sezonas sākums nav padevies pats veiksmīgākais, atvairīja 46 no 53 metieniem, jau ar mača sākumu vairākkārt glābjot komandu no vārtu zaudējuma.

"Tas bija neglīti, tiešām neglīti," atzina Larsens, kura vadītā "Blue Jackets" pa vārtiem meta tikai 21 reizi. "Šis zaudējums ir tikai un vienīgi mana atbildība. Vienalga, kādā situācijā komanda atrodas - ja spēlētājiem nav pietiekami pārliecības, man ir jābūt viņiem blakus un jāpalīdz."

"Esmu galvenais treneris, man ir jāsagatavo komanda labāk," Larsens nenoliedza, ka svētdienas maču viņam bijis ļoti grūti noskatīties. "Tā ir mana atbildība, mēs atradīsim ceļu, kā tikt no šī visa ārā."

"Blue Jackets" sezonas pirmajās desmit spēlēs izcīnījusi tikai sešus punktus, kas to ierindo Austrumu konferences pēdējā vietā.

Larsens cīņas laikā neesot apsvēris domu nomainīt Merzļikinu, kurš turklāt pirmajā trešdaļā demonstrējis lielisku sniegumu.

"Elvis ielaida dažus sarežģītus vārtus, taču gribēju, lai viņš tiek tam pāri. Atstāt viņu laukumā nebija sods, apkaunot Elvi ir pēdējā lieta, ko vēlos darīt. Viņš šajā mačā strādāja no visas sirds. Pārējie laukumā nebija pietiekami labi," uzsvēra Larsens. "Elvis nepadevās, viņš vēlējās turpināt. Viņš cīnījās līdz pat pēdējam."

Merzļikins jauno sezonu sācis pieticīgi - septiņās spēlēs vidēji ielaisti 4,75 vārti un atvairīti vien 86,4% metienu.

"Runa nav tikai un vienīgi par Elvi, bet gan visu mūsu komandu kā kopumu. Beidziet visu uzmanību vērst tikai uz vienu puisi, šī ir komandas spēle," pauda Larsens, atbildot uz vairākiem jautājumiem par Merzļikinu.

"Blue Jackets" nākamās spēles piektdien un sestdien aizvadīs Somijā, kur spēkosies ar Stenlija kausa čempioni Kolorādo "Avalanche".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!