Foto: AP/Scanpix/LETA

Bez Latvijas hokeja vārtsarga Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets" neuzvarētu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pret Filadelfijas "Flyers", sacīja kluba galvenais treneris Breds Larsens.

Jau vēstīts, ka Merzļikins aizvadītajā mačā atvairīja 47 metienus un palīdzēja "Blue Jackets" ar rezultātu 4:2 pārspēt "Flyers".

"Viņam jājūt uzticība. Šī bija viena no tām spēlēm, ja viņš nebūtu vārtos, mēs neuzvarētu," pēcspēles preses konferencē teica Larsens. "Pa viņa vārtiem tika izdarīti 38 metieni divos periodos. Tas ir smieklīgi, tas ir par daudz, bet viņš turējās un saglabāja rezultātu 2:2. Tas ļāva mums atrasties viena metiena attālumā no vadības pārņemšanas. Un tā arī notika."

"Mēs vēlamies, lai viņš jūt uzticību, lai viņš spēlē divas spēles divās dienās. Dažreiz viņš tiks nomētāts. Viņš izturēja šo izaicinājumu, tas viņam ir lieliski," uzsvēra treneris.

Šajā sezonā Merzļikins aizvadījis 49 spēles, kurās vidēji ielaidis 3,37 vārtus un atvairījis 90,4% metienu. Viņš komandai palīdzējis izcīnīt 23 uzvaras šajā sezonā, bet divreiz viņš nospēlējis "sausā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!