Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella klāstījis, ka Latvijas izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam reizēm traucē viņa azartiskais raksturs, taču speciālists dod priekšroku darbam tieši ar šādiem hokejistiem.

Tortorella atklāja, ka treneru štābam vēl jāveic vairākas izvēles pirms regulārās sezonas atklāšanas sastāva nosaukšanas. Taču līdz šim veiktās izmaiņas, nosūtot vairākus spēlētājus uz Amerikas hokeja līgu (AHL), veiktas, lai komanda sāktu spēlēt atbildīgākā manierē, komandas vārtus sargājot 25 gadus jaunajiem Elvim Merzļikinam un Jonasam Korpisalo, vēstīts kluba mājaslapā.

"Puisis smagi strādā," Tortorella teica "The Athletic" žurnālistam Āronam Porclainam par Merzļikinu. "Viņš ir konkurētspējīgs kuces dēls. Reizēm viņš pats sev patraucē, jo tik smagi cīnās. Šādās situācijās viņam jāiemācās nomierināties. Par vārtu sargāšanu nerunāšu, bet varu runāt par viņa raksturu – to es mīlu. Man vairāk patīk tāds puisis, kuru ik pa laikam mazliet jānomierina, nevis kāds, kuru jāskubina. Šajā ziņā ar Elvi ir ļoti laba situācija."

Merzļikins pagaidām stājies vārtos trijās pārbaudes spēlēs, no kurām pēdējā tika aizvadīta trešdien. Tajā latvietis atvairīja 25 no 29 metieniem, Kolumbusas komandai ar rezultātu 3:4 pagarinājumā piekāpjoties Zemgum Girgensonam un Bufalo "Sabres".

Hokejists pēc spēles atzina, ka vēlas strādāt pie situācijām, kurās viņam redzamību aizsedz pretinieku uzbrucēji, ziņoja kluba pārstāvis Džefs Svoboda. Tomēr vārtsargs vairs tik ļoti neuztraucoties.

"Rokas un kājas vairs netrīc," teica Merzļikins. "Dodoties hokeja laukumā, tas vairs ar neko neatšķiras. Mainās tikai katras arēnas sēdvietu krāsas."

"Blue Jackets" vienība regulāro sezonu sāks 4. oktobrī, kad tā mājas spēlē uzņems Toronto "Maple Leafs" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!