Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Kolumbusas "Blue Jackets" jaunā sezona būs jāsāk bez sava somu vārtsarga Jonasa Korpisalo, kurš joprojām atgūstas no savainojuma.

"Blue Jackets" nav iekļāvusi Korpisalo savā sezonas pirmā mača pieteikumā. Pavasarī 28 gadus vecajam somu vārtsargam tika veikta gurna operācija, un viņam tika prognozēta aptuveni sešu mēnešu rehabilitācija.

Korpisalo nepiedalījās nevienā Kolumbusas komandas pirmssezonas pārbaudes spēlē, bet sezonas sākumā kā otrais numurs aiz latvieša Elvja Merzļikina būs krievs Daniils Tarasovs.

Pagājušajā sezonā Merzļikins izkaroja "Blue Jackets" pirmā vārtsarga pozīciju, kaut gan iepriekš viņš ar Korpisalo vārtus dalīja līdzvērtīgi. Latvietis laukumā devās 59 spēlēs, kurās vidēji ielaida 3,22 ripas un atvairīja 90,7% metienu, tiekot arī pie divām "sausajām" uzvarām.

Savukārt Korpisalo 22 mačos caurmērā ielaida 4,15 ripas un tika galā vien ar 87,7% metienu.

"Blue Jackets" jauno NHL sezonu sāks naktī uz ceturtdienu, kad viesosies pie Karolīnas "Hurricanes".

Tikmēr Pitsburgas "Penguins" pirmajai spēlei naktī uz piektdienu pret Arizonas "Coyotes" iekļauts iepriekš pāris nedēļas savainojumu ārstējušais latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers. Viņš pilnvērtīgus treniņus ar komandu nav atsācis joprojām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!