Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" vienojies ar komandas vārtsargu treneri Meniju Legasī par jaunu, vairāku gadu ilgu līgumu, ziņo medijs "The Athletic".

Bijušais NHL vārtsargs Menijs Legasī "Blue Jackets" organizācijā strādājis jau septiņus gadus, piecus gadus pavadot laiku tās fārmklubos. Savukārt pēdējās divas sezonas speciālists strādājis tieši ar NHL komandas vārtsargiem.

Viens no šīs sezonas uzdevumiem trenerim bija palīdzēt Latvijas hokejistam Elvim Merzļikinam pierast pie spēlēšanas mazāka izmēra laukumos NHL, kā arī iejusties ASV. Sezonas laikā Legasī bijis pirmais Kolumbusas vienības pārstāvis, kurš guva ticību par Merzļikina vietu komandā, janvārī rakstīja "The Athletic".

"Šis puisis strādā," tobrīd par Merzļikinu stāstīja Legasī. "Viņam ārprātīgi patīk sacensties. Viņš vēlas apgūt visu un darīs jebko, lai progresētu. Mēs kopā esam pavadījuši daudz laiku, kas man ļāvis saprast viņa būtību. Zinu, ka viņam ir lielas personības reputācija, taču viņš pret cilvēkiem attiecas cieņpilni. Viņš izmanto "lūdzu" un "paldies", kas man ļoti patīk."

Labus vārdus trenerim nav aiztaupījis arī pats Merzļikins, kurš ar Legasī strādājis jau kopš 2019. gada pavasara, kad viņš pirmo reizi pievienojās "Blue Jackets" komandai, tai tobrīd vēl piedaloties iepriekšējās sezonas "play-off".

"Menijs ir lielisks treneris," sezonas laikā izteicās viens no Latvijas izlases līderiem. "Es viņu mīlu. Viņš man daudz ir palīdzējis, un katru dienu treniņos jūtu, ka, pateicoties viņam, kļūstu labāks. Viņš ļoti labi māca."

Kluba vadība ziņu vēl nav oficiāli apstiprinājusi, bet tās galvenais treneris Džons Tortorella treniņnometnes laikā nav ļāvis medijiem uzrunāt Legasī. Arīdzan Tortorella gan augstu vērtējis speciālista paveikto.

"Es nepiedalos vārtsargu sanāksmēs," iepriekš atzinis galvenais treneris. "Es neesmu iesaistīts viņu apmācīšanā. Taču es vēroju viņu attiecības un saziņu. Menijs paveicis izcilu darbu, pirmkārt, jau cenšoties saprast [Merzļikinu un Korpisalo] viņus kā cilvēkus. Esmu ļoti priecīgs par to, kā mūsu vārtsargi to uztvēruši.

Kolumbusas kluba vārtsargi regulāro sezonu noslēdza ar ceturto labāko atvairīto metienu (91,3%) procentu līgā. Šosezon 37 spēlēs vārtos stājies Korpisalo, kurš tika galā ar 91,1% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 2,6 ripas, bet Merzļikins 33 mačos atvairīja 92,3% raidījumu, kā arī mačā ielaida 2,35 ripas. Abi vārtsargi šovasar vienojās par divu sezonu ilgu līgumu ar "Blue Jackets".

No AHL uz kluba pirmo komandu tika arī izsaukts Latvijas hokejists Matīss Kivlenieks, kurš pie iespējas tika sešās NHL spēlēs, atvairot 89,8% metienu un caurmērā ielaižot 2,95 ripas spēlē.

47 gadus vecais Legasī karjeras laikā aizvadīja 12 sezonas NHL, spēlējot Losandželosas "Kings", Sentluisas "Blues", Karolīnas "Hurricanes" un Detroitas "Red Wings", kuras rindās kā rezerves vārtsargs viņš izcīnīja 2002. gada Stenlija kausu. Hokejists arī spēlējis ASV zemākajās līgās, Krievijas superlīgā un Vācijas augstākajā hokeja līgā (DEL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!