Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejista Elvja Merzļikina pārstāvētajam Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Kolumbusas "Blue Jackets" liegts parakstīt līgumu ar krievu hokejistu Mihailu Grigorenko, pirmdien ziņojis medijs TSN. Kolumbusas vienība, vienojoties par šādām līgumsaistībām, pārkāpusi līgas koplīgumu.

Klubs par vienošanos ziņoja pirmdienas rīta pusē, piešķirot Grigorenko līgumu uz 2020./2021. gada sezonu par 1,2 miljoniem ASV dolāru. Vienība pēc līgas norādījuma drīz vien izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka "pārpratums" tiks izlabots, parakstot jaunu līgumu 1. jūlijā.

Vienošanās atcelta tāpēc, ka Krievijas izlases pārstāvis līdz 1. jūlijam nebija tiesīgs parakstīt līgumu uz 2020./2021. gada sezonu, uzsver medijs "The Athletic". Laika periodā no 1. martam līdz 1. jūnijam par līgumsaistībām, kuras nav saistītas ar pašreizējo sezonu, var vienoties tikai izņēmumu kārtā – ar draftā izvēlētu, bet līgumu neparakstījušo hokejistu vai citiem ar draftu saistītiem neierobežotajiem brīvajiem aģentiem.

Abas puses šobrīd ir tiesīgas atkāpties no iepriekš parakstītā līguma.

25 gadus vecais Grigorenko pēdējās trīs sezonas pavadījis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Maskavas CSKA, kuras labā 147 spēlēs sakrājis 116 (46+70) punktus.

Hokejistam piedāvāts divreiz lielāks atalgojums par palikšanu KHL, taču viņam svarīgāk bijis atgriezties NHL, zināms medijam TSN.

Habarovskā dzimušais uzbrucējs pēdējoreiz NHL spēlēja 2016./2017. gada sezonā, pārstāvot Kolorādo "Avalanche" vienību. 2012. gada draftā viņu izvēlējās Bufalo "Sabres" komanda, kuras rindās viņš pavadīja trīs nepilnas sezonas, divas no tām kopā ar Latvijas izlases hokejistu Zemgu Girgensonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!