Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Matīss Edmunds Kivlenieks saņēmis kvalifikācijas līguma piedāvājumu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets", ziņo klubs.

Kivleniekam aizvadītajā vasarā beidzās līgumsaistības ar Kolumbusas vienību. Izsakot šādu piedāvājumu, "Blue Jackets" attur hokejistu no iespējas kļūt par neierobežoti brīvo aģentu.

Trešdiena, 7. oktobris ir pēdējā diena, kad NHL komandas var veikt šādus piedāvājumus. Šādu vēlmi saglabāt Rūdolfu Balceru var izteikt arī Otavas "Senators" vienība.

Taču Kivleniekam – atšķirībā no Balcera – ir iespējas vērsties pie arbitrāžas tiesas, lai cīnītos par labāku līgumu. Tā kā vārtsargs pagājušajā sezonā pelnīja starp 500 tūkstošiem ASV dolāru un 1 miljonu, "Blue Jackets" viņam jāpiedāvā 105% no iepriekšējās sezonas algas. Kivlenieks aizvadītajā sezonā pelnīja 832,500 ASV dolāru.

24 gadus vecais Matīss Kivlenieks aizvadītajā sezonā debitēja NHL, vārtos stājoties sešos mačos, kuros viņš vidēji atvairīja 89,8% metienu, bet ielaida 2,95 ripas.

Lielāko daļu sezonas viņš gan pavadīja Amerikas hokeja līgā (AHL), pārstāvot Kolumbusas vienības fārmklubu Klīvlendas "Monsters". Šīs komandas rindās viņš vārtos stājās 20 spēlēs, caurmērā mačā tverot 90,4% pretinieku metienu, bet ielaižot 2,96 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!