Foto: Scanpix

Latvijas hokeja vārtsarga Elvja Merzļikina iejušanās Nacionālajā hokeja līgā (NHL) bija tikai laika jautājums, intervijā Kolumbusas "Blue Jackets" preses dienestam stāstīja kluba galvenais treneris Džons Tortorella.

Merzļikins līdz šim savā NHL debija sezonā aizvadījis 33 spēles, kurā ielaidis 2,35 vārtus un atvairījis 92,3% pretinieku metienu. Sezonas pirmajās spēlēs latvietim bija grūtības parādīt savu labāko sniegumu, bet pēc Jaunā gada, kad traumu ārstēja komandas pamatvārtsargs Jonass Korpisalo, Merzļikins demonstrēja pārliecinošu sniegumu.

"Mēs visi zinām, cik atlētisks viņš ir. Mēs zinām viņa stilu, viņa personību. Tas bija tikai laika jautājums, jo viņš iepriekš spēlēja uz lielajiem laukumiem. Viņam vajadzēja pierast pie mazajiem laukumiem, pie spēles ātruma un pie tā, kā sagatavoties," stāstīja Tortorella.

"Par viņu uzdoti ļoti daudz jautājumu, un tas ir pamatoti. Viņš spēlēja ļoti labi. Taču tas ir tikai mazs paraugs no tā, ko viņš var parādīt. Es domāju, ka vārtsargu treneris Menijs Legasijs padarījis lielisku darbu ar viņu," sacīja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!