Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvu turpina ietekmēt savainojumi, un, visticamāk, līdz sezonas beigām nevarēs spēlēt viens no vadošajiem aizsargiem Gustavs Nīkvists, vēsta komanda.

Nīkvists savainojumu guva 25. janvāra spēlē pret Edmontonas "Oilers". Viņš traumēja plecu un pastāv liela iespēja, ka šajā sezonā viņš vairs nespēlēs. Ja tomēr viņam izdosies ātri izveseļoties, viņš varētu tikt aizmainīts uz citu komandu NHL maiņu darījuma termiņa beigās. Pēc šīs sezonas viņam noslēdzas līgums ar "Blue Jackets", un Nīkvists kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Šajā sezonā zviedrs 48 spēlēs guvis 10 vārtus un izdarījis 12 rezultatīvas piespēles. Kolumbusā viņš spēlē kopš 2019. gada, kad noslēdza četru gadu līgumu 22 miljonu vērtībā.

"Blue Jackets" šis ir kārtējais trieciens sastāvā. Traumas un slimošana ietekmējusi arī latvieša Elvja Merzļikina spēles laiku. Savukārt jau pēc 13 spēlēm sezona beidzās "Blue Jackets" vadošajam aizsargam Zakam Verenskim. Novembrī smadzeņu satricinājumu guva pieredzējušais uzbrucējs Jakubs Vorāčeks, kura atgriešanās šosezon nav ticama, un traumas šajā sezonā vajājušas arī somu zvaigzni Patriku Laini.

Šobrīd spēlēt nevar arī Jegors Činahovs, Džeiks Bīns, Džastins Denforts un Aleksandrs Teksjē.

"Blue Jackets" šobrīd ir vājākā komanda NHL, 51 spēlē izcīnot tikai 34 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!