Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" līdz maiņas darījumu termiņa beigām centīsies atbrīvoties no nupat iemainītā vārtsarga Džonatana Kvika, vēsta TSN apskatnieks Pjērs Lebruns.

Losandželosas "Kings" leģenda Kviks pārsteidzoši nonāca Kolumbusas īpašumā trešdien, kad kopā ar divām drafta izvēlēm pirmajā un trešajā kārtā tika apmainīts pret "Blue Jackets" vārtsargu Jonasu Korpisalo un aizsargu Vladislavu Gavrikovu.

Tomēr, iespējams, 37 gadus vecais Kviks savas jaunās komandas īpašumā nemaz nebūs tik ilgu brīdi, arī pats vārtsargs neesot sajūsmā par nonākšanu NHL pastarītē.


Piektdien tiek likts punkts NHL maiņas darījumiem, un "Blue Jackets" meklē iespējamos Kvika tīkotājus - iespējams, kāda "play-off" komanda būs ar mieru viņu piesaistīt. Vārtsargs vasarā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, bet par šo sezonu divkārtējam Stenlija kausa ieguvējam pienākas 5,8 miljoni ASV dolāru.

Līdzšinējo visu savu karjeru Kviks bija pavadījis "Kings" komandā, kur izcēlies ar vidēji 2,46 ielaistiem vārtiem un 91,1% atvairīto metienu 743 spēlēs. Šosezon viņš 31 spēlē atvairījis 87,6% metienu, ielaidis vidēji 3,50 ripas un izcīnījis 11 uzvaras.

Pēc Korpisalo aizmainīšanas kļuvis diezgan skaidrs, ka turpmāk "Blue Jackets" vārtos liks likmi uz Elvi Merzļikinu un krievu Daniilu Tarasovu.

"Blue Jackets" ar 46 punktiem 61 spēlē ir visas līgas vājākā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!