Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu līniju, kurā līderis būs Elvis Merzļikins, pirms jaunās sezonas medija ESPN eksperti nevērtē pārāk augstu, ierindojot 20. pozīcijā.

NHL klubu vārtsargu tandēmu rangs tika vērtēts pēc dažādām sarunām ar treneriem, statistikas analītiķiem un bijušajiem spēlētājiem. Vērā ņemta arī statistika no iepriekšējām sezonām, kā arī iekļautas prognozes par to, ko sagaidīt nākamajā sezonā.

"Blue Jackets" vārtsargu līniju nākamajā sezonā veidos Merzļikins, Jonass Korpisalo un Daniils Tarasovs. Viņu tandēms tiek ierindots 20. pozīcijā 31 komandas vērtējumā.

"Merzļikins aizvadītajā sezonā aizvadīja 59 spēles, kas ir labākais rādītājs karjerā, un šī pieredze viņam ļoti noderēs. Talantīgais Tarasovs gaidīs savu iespēju, bet "Blue Jackets" acīmredzami domā, ka viņam vēl vajadzīgs laiks. Kas varētu būt cits iemesls tam, ka atgriezies Korpisalo, kurš pagājušajā sezonā pēc analītikas datiem bija sliktākais vārtsargs līgā?" teikts komentārā pie "Blue Jackets" vārtsargu tandēma.

Viens no NHL vārtsargu apskatniekiem neuzskata "Blue Jackets" par izslēgšanas spēļu komandu, bet, ja Korpisalo spēs izvairītie no traumām, tad Kolumbusas vārtsargu tandēms būšot solīds. "Taču tas ir liels "ja"," viņš piebilda.

Aizvadītajā sezonā Merzļikins vidēji mačā atvairīja 90,7% metienu un ielaida 3,22 vārtus, izcīnot 27 uzvaras. Korpisalo laukumā izgāja tikai 22 spēlēs, izcīnīja septiņas uzvaras. Viņa vidēji atvairīto metienu procents bija 87,7%, bet ielaistie vārti – 4,15. Savukārt Tarasovs piedalījās četrās spēlēs, pie uzvarām netiekot (93,7% un ielaisti 2,4 vārti)

Kā labākais vārtsargu tandēms gaidāmajā sezonā tiek minēts Igors Šestjorkins un Jaroslavs Halāks no Ņujorkas "Rangers", bet TOP 3 iekļauti arī Semjons Varlamovs, Iļja Sorokins un Korijs Šnaiders (Ņujorkas "Rangers"), kā arī Andrejs Vasiļevskis un Braiens Eliots (Tampabejas "Lightning").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!