Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" atkal veicis latviešu vārtsargu rokādi, uz Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Klīvlendas "Monsters" aizsūtot Matīsu Kivlenieku, bet uz lielu komandu atsaucot atpakaļ Elvi Merzļikinu.

"Blue Jackets" pagājušajā nedēļā uzsāka trīs izbraukuma spēļu sēriju, bet pirms tās Merzļikins tika nosūtīts uz AHL, lai latviešu vārtsargs iegūtu spēļu praksi. Merzļikins neslēpa vilšanos par "Blue Jackets" lēmumu, tomēr to pieņēma un devās uz zemāku līgu.

Tiesa, AHL viņš aizvadīja tikai vienu spēli, atvairīja 28 no 30 metieniem, bet "Monsters" piedzīvoja zaudējumu. Tagad Merzļikins atsaukts atpakaļ uz "Blue Jackets" un būs kopā ar komandu izbraukuma noslēgumā otrdien, kad būs jāspēlē Monreālā pret "Canadiens".

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 15 punktiem 17 spēlēs ieņem vien 13. vietu.

Merzļikins šajā sezonā piedalījies četrās NHL spēlēs, trīs uzsācis pamatsastāvā, bet tā arī nav ticis pie uzvaras. Merzļikins šajās cīņās ielaidis vidēji mačā 3,91 vārtu un atvairījis 88,2% metienu. AHL čempionātā Kivlenieks septiņos mačos palīdzējis komandai tikt pie piecām uzvarām, vidēji mačā ielaižot 2,37 ripas savos vārtos un atvairot 90,9% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!