Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" visu gaidāmo sezonu godinās traģiski bojā gājušā vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņu, vēsta komandas apskatnieks Džefs Svoboda.

Sezonas atklāšanas spēlē "Blue Jackets" rīkos īpašu ceremonija Kivlenieka piemiņai, un uz to esot uzaicināta viņa ģimene. Klātienē ceremoniju un maču vēros viņa māte, tēvs, māsa un tante, kuri piedalīsies ripas iemetiena ceremonijā.

Ceremonijā tiks atklāts baneris ar Kivlenieka 80. numuru, kas visu sezonu atradīsies pie "Nationwide Arena" griestiem. Tāpat 80. numurs visu sezonu būs redzams uz "Blue Jackets" spēlētāju ķiverēm, bet vēl šis numurs pirmajās divās mājas spēlēs pret Arizonas "Coyotes" un Sietlas "Krakken" atradīsies aiz vārtiem.

Svoboda arī ziņo, ka "Blue Jackets" rīkotajā piemiņas fondā par godu Kivleniekam saziedoti vairāk nekā 100 000 dolāru, kas tiks iztērēti jauniešu hokeja atbalstam Kolumbusā un Latvijā. Šajā fondā nonāks arī atklāšanas spēlē no labdarības pasākumiem, izsolēm un atribūtikas pārdošanas iegūtie līdzekļi.

Matīss Kivlenieks 24 gadu vecumā bojā gāja svinībās par godu ASV Neatkarības dienai 4. jūlijā, kad uguņošanas laikā izcēlās negadījums. Pēc autopsijas tika secināts, ka pirotehnikas atlūzas trieciens izraisījis hokejista nāvi.

Hokejists karjeras laikā piedalījies vairākos jauniešu pasaules čempionātos, kā arī divas reizes pārstāvējis Latvijas pieaugušo valstsvienību pasaules čempionātos. 2018. gadā vārtsargs laukumā nedevās, bet 2021. gadā Rīgā kļuva par nosacītu pamatvārtsargu, kurš četrās spēlēs vidēji ielaida 2,18 ripas un atvairīja 92,2% metienu. Kivleniekam aizvadot "sauso" spēli, Latvijas hokeja izlase pirmo reizi pieveica Kanādas valstsvienību, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioniem.

Trenera Gunta Bāliņa audzēknis jau pirms 16. dzimšanas dienas paguva debitēt Latvijas hokeja čempionātā "Prizma" komandas sastāvā, bet 16 gadu vecumā devās uz Ziemeļameriku. Pēc četriem gadiem zemākās ASV hokeja līgās Kivlenieks pievienojās Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībai Klīvlendas "Monsters", kuras vārtus viņš sargājis četras sezonas.

Pēdējo divu sezonu laikā Kivlenieks arī aizvadījis astoņas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), vairākas reizes Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā veidojot vārtsargu duetu ar tautieti Elvi Merzļikinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!