Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas duelī Sentluisas "Blues" ar rezultātu 3:1 pārspēja Vankūveras "Canucks", sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu 2-2.

Raiens O'Reilijs izvirzīja "Blues" vadībā mača 17. minūtē, bet otrā perioda 40. sekundē Džonatans Taners Millers rezultātu izlīdzināja. Nākamajās minūtēs "Blues" ielika pamatus uzvarai, kad 27. minūtē O'Reilijs izcēlās ar vēl vienu precīzu metienu, bet četras minūtes pirms otrā perioda beigām Alekss Pjetrandželo panāca mača gala rezultātu 3:1.

Citā spēlē Kolorado "Avalanche" ar rezultātu 7:1 sagrāva Arizonas "Coyotes", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Divus vārtus uzvarētājiem guva Nazems Kadri, bet pa vieniem vārtiem guva Mets Nieto, Jonas Donskojs, Keils Makars, Mets Kalvers un Miko Rantanens. Džeisons Čikruns bija vienīgo vārtu autors "Coyotes" rindās.

Daudz sīvākā cīņā Bostonas "Bruins" ar rezultātu 4:3 pārspēja Karolīnas "Hurricanes" un sērijā pietuvojās otrajai kārtai, panākot rezultātu 3-1.

"Hurricanes" spēli iesāka veiksmīgi un izvirzījās vadībā ar 2:0 pēc Džastina Viljamsa un Džordana Martinuka precīzajiem metieniem pirmajos divos periodos. Trešajā periodā "Bruins" guva četru vārtus pēc kārtas, turklāt to paveica septiņu minūšu laikā. Divreiz rezultatīvs bija Džeiks Debrusks, bet pa vienam precīzam metienam izdarīja Konors Kliftons un Breds Maršāns. Teuvo Teravainens pusotru minūti pirms pamatlaika beigām atguva vienus vārtus "Hurricanes" vienībai, bet ar to bija par maz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!