Foto: AP/Scanpix

Sentluisas "Blues" un Sanhosē "Sharks" komandas sestdien nokļuva viena panākuma attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla fāzes sasniegšanas, bet regulārās sezonas čempione Vašingtonas "Capitals" samazināja deficītu duelī ar Pitsburgas "Penguins".

Rietumu konferences pusfināla sērijas piektajā mačā "Blues" ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) izbraukumā pārspēja Dalasas "Stars", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2. Līdz ar to "Blues" ir uzvaras attālumā, lai Rietumu konferences finālu sasniegtu pirmoreiz kopš 2001.gada.

Uzvarētāji izšķirošo pārsvaru ieguva otrajā trešdaļā, kad vārtus iemeta Dmitrijs Jaškins un Trojs Brūvers. Vēl pa vieniem vārtiem mačā guva arī Robijs Fabri un Pols Štjastnijs.

Tikmēr citā Rietumu konferences pusfināla duelī "Sharks" ar 5:1 (2:1, 2:0, 1:0) savā laukumā uzveica Nešvilas "Predators", kas arī ļāva sērijā iegūt vadību ar 3-2.

Šajā mačā divus vārtus guva Džo Pavelskis.

Savukārt Austrumu konferences pusfināla sērijas piektajā mačā regulārās sezonas čempione "Capitals" ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) savā laukumā uzveica Pitsburgas "Penguins", tomēr sērijā tā joprojām zaudē ar 2-3.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta Aleksandrs Ovečkins, Tīdžejs Ošī un Džastins Viljamss.

Vēl vienā Austrumu konferences pusfināla sērijā pašlaik Tampabejas "Lightning" vienība, ar ko kopā trenējas Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis, ar 3-1 uzvar Ņujorkas "Islanders".

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar 82 spēlēs izcīnītu 81 punktu ierindojās septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, savukārt Austrumu konferencē palika 14.pozīcijā, nespējot iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Girgensons šobrīd pārstāv Latvijas izlasi Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!