Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēju Teodora Bļugera un Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas sestdien piedzīvoja zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs, tāpat neveiksmi ciešot arī Kolumbusas "Blue Jackets" ar vārtsargu Elvi Merzļikinu rezervē.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" trešajā periodā ielaida piecus vārtus un mājās ar 3:6 (0:0, 0:1, 3:5) zaudēja Stenlija kausa finālistei Monreālas "Canadiens".

Pitsburgas hokejistiem pārtrūka piecu uzvaru sērija.

Laukuma saimniekiem ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Sidnijs Krosbijs, tāpat vārtus guva Evans Rodrigess un Džefs Kārters.

Trīs ripas "Canadiens" iemeta tukšos vārtus, divas no tām Džošs Andersons un vienu Tailers Tofoli. Trešajā periodā izcēlās arī Kristians Dvoreks un Arturi Lehkonens, bet otrajā trešdaļā vārtus guva Žonatans Druāns. Vārtsargs Džeiks Elens atvairīja 47 Pitsburgas hokejistu izdarītos metienus.

"Canadiens" šosezon izcīnīja vien otro uzvaru izbraukumā, iepriekš pirms mēneša Sanhosē pārspējot Rūdolfa Balcera pārstāvēto "Sharks".

Bļugers sestdien uz ledus pavadīja 12 minūtes un desmit sekundes, no tām trīs minūtes un 18 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja desmit no 16 iemetieniem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šosezon viņš 21 mačā guvis piecus vārtus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Neveiksmi piedzīvoja arī Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) pagarinājumā atzina Detroitas "Red Wings" pārākumu.

Uzvaras vārtus pēc papildlaikā nospēlētām 26 sekundēm guva 19 gadus vecais debitants, zviedru uzbrucējs Lukass Raimonds. Pamatlaikā mājiniekiem vārtus guva Pijs Suters un Kārters Rounijs, bet viesiem atzīmējās Dilans Kozenss un Džefs Skiners.

Girgensons spēlēja 16 minūtes un 38 sekundes, no tām četras minūtes un divas sekundes mazākumā. Viņš šajā duelī izpildīja divus metienus pa vārtiem, bija pārāks sešos no 15 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Latvijas hokejists šajā sezonā 21 spēlē guvis četrus vārtus, atdevis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -3.

Tikmēr "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:6 (1:0, 0:3, 2:3) piekāpās Sentluisas "Blues".

Jons Korpisalo "Blue Jackets" vārtos atvairīja 27 no 33 metieniem. Pa divām reizēm viņu pārspēja Pāvels Bučņevičs un Ivans Barbaševs, sarūpējot somu vārtsargam ceturto zaudējumu viņa sezonas septītajā spēlē.

Kolumbusas vienībā divreiz izcēlās Ādams Būkvists.

Visas trīs sestdien spēlējušās Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. "Blue Jackets" un "Penguins" 19 un 21 spēlē izcīnījušas pa 24 punktiem, kas dod septīto un astoto vietu, bet "Sabres" ar 19 punktiem 21 cīņā ir 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!