Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā pirmdien, 29. maijā, iekļuva Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Lasvegasas "Golden Knights", kas pusfināla sērijas sestajā mačā ar 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) sagrāva Dalasas "Stars".

Bļugers ir piektais Latvijas hokejists, kurš spēlēs Stenlija kausa finālā. 1996. gadā hokeja prestižāko trofeju virs galvas cēla Sandis Ozoliņš, triumfējot kopā ar Kolorādo "Avalanche", bet 2002. gadā finālā spēlēja Karolīnas "Hurricanes" ar Artūru Irbi vārtos. "Hurricanes" toreiz ar 1-4 piekāpās Detroitas "Red Wings". 2010. gada finālā pie trofejas neizdevās tikt Oskaram Bārtulim un Filadelfijas "Flyers", bet 2013. gadā Bostonas "Bruins" rindās Stenlija kausa finālā cīnījās Kaspars Daugaviņš.

"Golden Knights" sērijā uzvarēja ar 4-2 un izvairījās no izšķirošās septītās spēles, lai gan sērijas gaitā bija vadībā ar 3-0. Tagad Stenlija kausa finālā Bļugera klubs tiksies ar Floridas "Panthers". Stenlija kausa fināls sāksies ar divām spēlēm Lasvegasā 3. un 5. jūnijā.

Bļugers nespēlēja Stenlija kausa pusfināla sestajā spēlē.

"Golde Knights" pamatus uzvari sestajā spēlē ielika pirmajā periodā, kad Viljams Karjē, Viljams Karlsons un Kīgans Kolesārs panāca 3:0. Otrajā periodā Džonatans Marčeso palielināja pārsvaru līdz 4:0, bet pēdējā trešdaļā Karlsons un Maikls Amadio nodrošināja "Golden Knights" graujošu uzvaru ar 6:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!