Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" komanda ceturtdien piedzīvoja zaudējumu (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla sērijas ceturtajā spēlē un vēl neizmantoja iespēju iekļūt finālā.

"Golden Knights" viesos ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Dalasas "Stars", bet Rietumu konferences finālsērijā līdz četrām uzvarām saglabāja vadību 3-1.

Bļugers ceturtdien uz ledus pavadīja 12 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no trīs iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Piektajā minūtē pēc Railija Smita metiena pie vārtu stūra nūju pielika Viljams Nīlanders, kurš izvirzīja vadībā viesus, bet 16.minūtē aktīvi pie vārtiem vairākumā nospēlēja Džeisons Robertsons - 1:1. Pamatlaika vidū Žonatans Maršeso pēc ilgas izspēles atjaunoja viesiem vadību, taču arī šoreiz tā netika nosargāta, jo perioda 18.minūtē Robertsons saņēma no laukuma gala atlēkušo ripu un ieraidīja to vārtos - 2:2.

Pamatlaikā vairs vārti netika gūti, bet papildlaikā pēc nospēlētām trīs minūtēm un 18 sekundēm Džo Pavelskis vairākumā no kreisā iemetienu apļa izpildīja raidījumu bez ripas apstādināšanas un izrāva mājiniekiem uzvaru.

"Golden Knights" vārtsargs Edins Hils šajā mačā atvairīja 39 metienus, bet otros vārtos Džeikam Otindžeram bija par diviem atvairījumiem mazāk.

Sērijas sestā spēle notiks sestdien Lasvegasā. Finālā šī pāra uzvarētāju gaida Floridas "Panthers", kas pusfinālā ar 4-0 pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

Pagājušajā sezonā "Golden Knights" Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās, bet "Stars" cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Sērijas pirmajā spēlē Bļugers guva vārtus, kamēr Lasvegasas hokejisti uzvarēja papildlaikā ar 4:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!