Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa fināla otrajā spēlē pie pārliecinošas uzvaras pirmdien, 5. jūnijā, tika Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights", kas tagad ir tikai divu soļu attālumā no prestižās trofejas izcīnīšanas.

Stenlija kausa fināla otrajā spēlē "Golden Knights" savās mājās ar 7:2 (2:0, 2:0, 3:2) sagrāva Floridas "Panthers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0. Finālsērijas nākamās divas spēles notiks Floridā 8. un 10. jūnijā.

"Golde Knights" labā seši spēlētāji guva vismaz divus rezultativitātes punktus, bet visos vienādos sastāvos gūtajos Lasvegasas vārtos laukumā bija visi pieteikti 18 spēlētāji. Pirmajās divās finālspēlēs "Golden Knights" labā vārtus guvuši deviņi hokejisti, kas ir NHL Stenlija kausa finālsēriju jauns rekords, un apliecina Lasvegsasas komandas daudzpusību.

Pirmajā period Džonatans Marčeso un Aleks Martiness panāca 2:0, bet otrajā periodā Nikolass Ruā un Brets Houdens palelināja "Golden Knights" pārsvaru jau līdz 4:0. "Panthers" tad nomainīja savu vārtsargu Sergeju Bobrovski pret Aleksu Laionu, tomēr "vilciens jau bija aizgājis". Tā ir jau piektā reize pēdējās 12 spēlēs, kad "Golden Knights" vārtu birums like pretiniekam mainīt vārtsargu.

Pēdējās trešdaļas 14. sekundē Antons Lundels guva "pantērām" pirmos vārtus un deva mazu cerību stariņu saasināt cīņu, tomēr Marčeso otrie vārti spēlē un Maikla Amadio gols ļāva "Golden Knights" neuztraukties par savu panākumu mačā. Vēlāk Metjū Tkačuks vienus vārtus atguva, bet punktu spēlei ar vārtiem vairākumā pielika Houdens, gūstot Lasvegasas komandas septītos vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!