Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Teodors Bļugers pirmdien palīdzēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Pitsburgas "Penguins" atgūties no trīs vārtu deficīta un svinēt uzvaru.

"Penguins" vienība ar rezultātu 5:3 (0:3, 2:0, 3:0) izbraukumā pieveica Lasvegasas "Golden Knights" komandu.

Bļugers laukumā pavadīja 13:16 minūtes, no kurām 2:02 bija mazākumā. Hokejists guva vienus vārtus, izpildīja četrus spēka paņēmienus, vienreiz bloķēja metienu, vienreiz atņēma pretiniekam ripu, kā arī uzvarēja sešos no 11 iemetieniem.

"Penguins" komanda pirmo reizi šosezon atļāva pretiniekiem gūt trīs vārtus pirmajā periodā. Čandlers Stīvensons, Jevgeņijs Dadonovs un Nikolass Ruā atzīmējās mājinieku labā, panākot rezultātu 0:3.

Taču "Golden Knights" nākamo 12 minūšu laikā pat netika pie metiena pa "Penguins" vārtiem. Vispirms vairākumu otrās trešdaļas septītajā minūtē izmantoja Džeisons Zakers, bet 50 sekundes Bļugers jau samazināja deficītu līdz 2:3. Centra uzbrucējs ieradās pareizajā vietā, pareizajā laikā, savācot atlēkušo ripu ātrajā uzbrukumā pēc Braiena Boila metiena.

Vadību viesi panāca trešās trešdaļas pirmajā minūtē, precīzu metienu atkal izpildot Zakeram, bet jau pēc divām minūtēm Džeiks Gencels bija panācis rezultātu 4:3. Pēdējos vārtus spēlē guva Sidnijs Krosbijs, kurš ripu raidīja tukšos vārtos.

Pitsburgas komandas vārtos 23 no 26 metieniem atvairīja Tristans Džerijs, bet zviedrs Robins Lēners mājinieku labā tika galā ar 32 no 36 raidījumiem. "Golden Knights" iepriekšējās 24 spēles pēc kārtas bija izpildījuši vairāk metienus nekā pretinieki.

Teodors Bļugers šosezon piedalījies 37 spēlēs, kurās sakrājis astoņus gūtus vārtus, kā arī astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Penguins" vienība ar 51 punktu 38 spēlēs pakāpusies uz sesto vietu Austrumu konferencē. Pitsburgas klubs uzvarējis astoņās no pēdējām desmit spēlēm. Lasvegasas vienība ar 48 punktiem 40 mačos ir ceturtā Rietumu konferencē.

Ziņots, ka pirmdien vārtus guva arī Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda pieveica Losandželosas "Kings". Liepājnieks precīzi meta jau otro spēli pēc kārtas. Pāris dienas iepriekš viņš rezultatīvi atzīmējās mačā pret Bļugera pārstāvēto Pitsburgas komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!